Parkinson: het overkwam Piet, Gerard en Ruud. Onko en Avondjeloop. WTJ 648

DONDERDAG- Het bondsblad ligt dezer dagen ook weer bij alle NTB-leden in de bus. Zeker in de wintermaanden is leesvoer altijd prettig. Uit de preview maken we op dat het een extra dik nummer is. Ik kijk uit naar de verhalen over de Alaskaman van twee TVH-ers Thomas Obst (Tommy Fruit voor intimi) en Peter Denekamp. Toppers als Pleuni Hooijman en Evert Scheltinga komen aan het woord, Koen de Haan ook en Louis Delahay mag alvast vooruit blikken naar Tokyo 2020.
 
Maar ‘the must read’ is een interview met Gerard van Zeijl. De voorzitter van TC Alphen heeft Parkinson. Potjandrie, hij ook al!
 
Startschot
 

Want ik had vanavond sowieso nog terug willen komen op de crossduathlon van Pijnacker. Vijftien jaar lang was Ruud Overes immers voorzitter van de organisatie. Maar toen we enkele weken voor het evenement de stand van zaken doornamen, gaf Ruud aan Parkinson te hebben. Inmiddels woonachtig in het Oostbrabantse Eersel zou hij kijken hoe hij zich voelde. Gelukkig was Ruud erbij, hij loste het startschot en genoot hoe zijn evenement in vertrouwde handen wordt overgedragen. Ruud: alle goeds gewenst. Ik las in een mailtje dat je na gaat denken over hoe je samen met Casper van de Kamp de (cross)RBR weer nieuwe impulsen kunt geven. Blijf zo lang mogelijk betrokken bij de tri/du-familie en we komen elkaar beslist tegen.
 
 
Gerard refereert op zijn Facebook-pagina aan de deelname van Piet van Tol aan de halve Challenge Almere. En hij nam ons stukje over Piets deelname over. We plaatsen het hier ook nog inclusief de bewonderende reactie van Gerard.
 
“Wat een held die Piet van Tol, iets wat ik zelf echt niet meer kan, doet een halve Triathlon (2 km zwemmen, 90 km fietsen en 2 km lopen) terwijl PD flink tegen werkt. Onderstaande stuk met dank aan www.3triathlon.nl
Maar de meest ontroerende finish, die ik ooit in alle jaren Almere zag was die van Piet van Tol. De Lissenaar heeft Parkinson en in de laatste ronde was hij daarom de controle over zijn bovenlichaam enigszins kwijt geraakt. Begeleid door clubgenoten van TV De Bollenstreek, waar Piet voorzitter van is, legde hij de laatste meters van de halve af. Zijn laatste triathlon in een prachtige sportcarrière. Piet (Pietje voor intimi), mag ik je namens de voltallige triathlonfamilie bijzonder hartelijk danken voor de bijzonder fijne sportmomenten, die je ons hebt bezorgd. Ik hoop dat je nog een lang, aanvaardbaar sportpensioen mag krijgen”.
 
Dat laatste hoop ik ook voor Gerard, voor Piet, voor Ruud en voor al die andere (sport-)mensen, die deze rotziekte overkomen is. Mannen, het gaat jullie goed. We laten jullie niet vallen.
 
Grote kampioenen in de rij bij Triathlonwinkel
 

Gekke overgang naar morgen, Black Friday. We kunnen er cynisch overdoen, maar triathlon is ook overgewaaid uit Amerika destijds. Morgen zijn er vast ook op het gebied van triathlonmateriaal en –kleding volop aanbiedingen. Toch wachten wij nog een dagje vooraleer we groots inkopen gaan doen. Zaterdag opent Onko Drent in Uden immers dé Triathlonwinkel. Sinds 31 oktober heeft hij de sleutel van het inmiddels prachtig omgebouwde pand. Als oud-wedstrijdzwemmer en inmiddels al weer heel wat jaartjes in de triathlonsport krijgt Onko zaterdag heel wat coryfeeën over de vloer. Wereldkampioene estafette Maud van der Meer (Onko was haar zwemtrainer) is er, Olympisch kampioen 10 kilometer Ferry Weertman komt voorbij evenals ‘onze’ Jetze Plat en ‘onze’ Sione Jongstra. En uiteraard is trikipedia.nl van de partij om de gemaakte partnership tussen Triathlonwinkel en onze site te bekrachtigen. Onko kwam na menig nationale zwemtitel via Huib Rost in aanraking met de triathlonsport. Sinds Huib heeft hij vele, vele triatleten de zwemkneepjes van het vak bijgebracht. Nu mag hij gaan oogsten met een geweldige winkel in Oost-Brabant. Dat gaat helemaal goed komen.
 
Heerlijk Avondjeloop
 
 
Op dezelfde zaterdag opent ’t Veerke de inschrijvingen voor de 34e Verwer & Janssentriathlon Oud Gastel. Dat kan online, maar je kunt ook het nuttige met het aangename/sportieve combineren en naar Gastel komen om mee te doen aan de 4e Hart van Gastel Heerlijk Avondjeloop. Vanaf 18.00 uur door feestelijk verlicht sportdorp Gastel. 10 kilometer kan, maar kortere afstanden ook. Bijzondere gast is de familie Schelvis, twee jaar terug deelnemer aan het Rennen Voor Twee-project van EO-tv. Sindsdien komen de families Schelvis, Rootlieb en Hurkmans nog steeds met veel plezier terug naar het dorp waar ze de Nederlandse Stichting Gehandicapt Kind definitief op de kaart hebben gezet. Het wordt kortom een leuk sportfeestje, waar ook sint en piet bij zijn.
 
Lance – Daniëlle
 
 
Ach ja, iemand vroeg me nog naar het hoe en waarom Lance Armstrong en Pijnacker. Dat zit zo. In 1993 won Daniëlle Overgaag (tegenwoordig mevrouw Reinout Oerlemans) de derde editie van dit de crossduathlon. Het gebeurde in de winter van dat jaar en precies in die periode waren Lance en Daniëlle een stelletje. Ze hadden elkaar in de zomer van 1993 ontmoet en hij verbleef dat najaar in Nederland. Zodoende.
 
Zwemloop Enschede
 
 
Tot slot. We willen ALLE uitslagen meenemen. Dus ook de zwemloop van Enschede van afgelopen zondag. Mooie top drie hoor: Stijn Jansen, Remko Siers en Jan-Roelf Heerssema. Geldt ook voor de vrouwen: Sam Wennink, Sophie Lingelbach en Brigit Landewe. De laatste plaats was voor haar echtgenoot Jos Keusltra. Het is al mooi dat ie weer mee doet. Op de korte afstand waren Rens Gosselink en Anniek Pelleboer te sterk voor de tegenstanders. Leuk evenement zo in een rustige periode.
 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.