Maud; toch een RBR in Nederland; de loopevenementen; ASU’11 – WTJ 652


DINSDAG – Mooi primeurtje hadden we in de Triathlonwinkel van Onko Drent. Daar deelde topzwemster Maud van der Meer mee dat ze zwanger is van haar eerste kindje. In juni wordt het verwacht, maar ze blijft wel betrokken bij de nationale trainingsgroep. Op het WK in Shanghai had ze destijds in de series haar deel in de wereldtitel van de 4×100 meter vrije slag. Mooi nieuws dat in de dagen erna door veel media werd overgenomen.

 
Winst voor Daan en Karin in Haaksbergen

  

 
En jawel hoor, net toen we dachten voor het eerste sinds maanden een weekend te hebben zonder combi-races, klopten de organisatoren van De Werfheefde run-ATB-run uit Haaksbergen aan. Zij hielden afgelopen zondag hun wedstrijd en die mogen we niet vergeten. De winst ging naar Almeloër Daan Schouten, revelatie van het NK op de weg in Spijkenisse. Daan bleef zijn streekgenoten Glenn Edelenbos en Tom Hoekman de baas. Glenn drong nog het langste aan, het verschil was niet heel groot. Wel op Tom en de andere vijftig deelnemers. Dat crossduathlon toch een specialisme blijft, ervaarde Remko Siers die elfde werd.

Beste vrouw was Karin Neutel, tegenwoordig woonachtig in Arnhem. Ze was zes minuten sneller dan Ineke Ligthart. Derde en tevens laatste dame was Mieke van Kollenburg. De jeugdwedstrijden gingen naar de Haaksbergse jonkies Luuk Hilderink en Merle Kerkemeijer. De laatste bleef haar zus Idske een minuutje voor. Zeer populair is ook in het Twentse stadje met de dubbele watermolen de race voor duo’s. Liefst 85 tweetallen stonden aan het vertrek. De winnaars bezorgden de speaker van dienst enige kopzorgen. De loper en mountainbiker hadden zich ingeschreven onder de naam TyrannoLaurensLex excl. V. Wezep.

 
Warandecross en veel meer


We gaan even de loopevenementen langs. Meedoen aan het Crossgala op de vermaarde Warandecross is al niet niks. Menno Koolhaas waagde zich tussen de top-veldlopers, het resulteerde in een 59e en voorlaatste plaats. Maar in elke andere serie zou Menno vooraan gefinisht zijn. Oud-duatleet Ronald Schroër werd 41e niet eens zo gek veel sneller dan Menno. Ruth van der Meijden was 14e totaal en derde Nederlandse. Opvallend verder: Shirin van Anrooij derde meisjes B, Maikel Peeman achtste jongens A. Wesley Mols negende in de Beekse Bergencross (daar was het dit jaar allemaal te doen) en Roos Sataps zevende bij de vrouwen. Op de 10 Engelse Mijl Sint Nicolaasloop van Zwolle kwamen partners Mandy Super en Janien Lubben hand in hand als eerste over de streep. Brigit Landewe en Rens Gosselink wonnen allebei een afstand op de Bovenbergloop van Markelo. De Halve van Ell werd een boeiend duel tussen marathontopper/duatleet Patrick Stitzinger en Erik-Simon Strijk. De Steinder, die weldra weer in West-Brabant gaat wonen, verloor maar nipt van Patrick. Knappe 1.12 tijden rolden er voor beiden uit. Jack Niessen was beste M55. In de Garden Pleasure Cross van Anna Paulowna tekenden we overwinningen op voor Jasmijn van de Burg, Marleen Stroomer en Audrey Breur. Marcel ten Hove won het Rondje Bussloo. Jessica Oosterloo en Claudia van Tellingen waren de rapste in de Herfstcross van Norg. De 50e Horaloop te Ede ging onder meer naar Patrick Jansen en Sandra de Jonge. Marcel Bezemer bracht de Wantijparkloop in zijn Dordrecht op zijn naam. Thomas Naasz en Irma Heeren boekten winst in de RunWayRun van Lelystad (let op: geen RBR).

 
Kijani-teambuilding


De Kijani-familie was een weekendje in de Betuwe bijeen ter afsluiting van het seizoen, stukje teambuilding ook. En passant pakte menigeen het Rondje Rhenoy mee. Zo was het damespodium met Eva Cornelissen, Ingrid van Lubek en Natascha van der Vis bezet en zo won Andrea Jochems de 10 kilometer voor talent Marit van den Berg en Inge Heus. De mannen bleven net buiten de podia met Rob Musters op een vierde plaats als beste. Yvonna Tinga werd tweede in de AP van de Feer Sintloop te Bolsward.
Een week eerder was het ook al druk op hardloopgebied. De Ronde Venenmarathon in Abcoude bijvoorbeeld trok veel aandacht. Dieuwertje Bax won ‘m in 3.24 met Carla van Rooijen in 3.32 op een vijfde plaats.Ineke Ligthart liet toen haar fiets nog thuis en won prompt de Baggelhuizercross van Assen. Marcel Laros was superieur in de Scorpio-cross van Oosterhout. Audrey Breur en Richard Kramer gingen met de bloemen naar huis van de Streekboscross van Bovenkarspel. Marije Hijman en Jan van der Marel waren goed voor de overwinning in de Reeuwijksehout Cross.

 
Bosbaan

 

 
Tot slot. De Bosbaan mag dan volgend voorjaar niet beschikbaar zijn voor een van de Amsterdamse triathlons, de roeibaan en het Amsterdamse bos is wel decor van de zesde Bosbaanrun op 10 december aanstaande. Wat is nodig om mee te doen? Uithoudingsvermogen, een goede racestrategie, lef, mentale weerbaarheid en krachten verdelen. De organisatie berust bij de Amsterdamse Sport Unie ’11 – in de triathlondivisies bekend als ASU’11 – vandaar het eeuwige inschrijfgeld van elf euro. Meer info op www.amsterdamsesportunie.nl
Tot woensdag!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.