Philips wint alvast in Taupo; Globetrotterrs; Lijstjesmaand; Multimedia; Slovenia – WTJ 661

VRIJDAG – De wekelijkse voorbeschouwing op het weekeinde kan erg kort zijn. Op de hele (inter-) nationale triathlonkalender is eigenlijk maar één evenement te vinden. De 70.3 Ironman van Taupo, Nieuw-Zeeland. En zelfs daar zijn we eigenlijk al te laat mee, want door de twaalf uur tijdverschil (het is er al zaterdagochtend) is de race al volop aan de gang. Het ziet er naar dat Mike Philips naar zijn eerste professionele winst op eigen grondgebied snelt. Voor Nederland is het interessant om te zien hoe Marion Tuin het er van af brengt. Eerder was de Groningse globetrotter al in Noosa actief en ook het WK in Chattanooga deed ze.

Wijntjes

Een andere globetrotter is Els Visser. Hoogste tijd om te vragen hoe het met haar gaat, nadat ze vorige week in Busselton toch diep moest gaan om te finishen en vervolgens aan het infuus belandde. ,,Hey jongens. Ik ben weer terug. Ik heb een heerlijke week gehad in Busselton. Na de race wat sighseeing gedaan en wijntjes gedronken! Mijn lichaam is goed hersteld en de Ironman heeft me veel vertrouwen gegeven. Ik ben nu verhuisd naar de plek waar mijn coaches wonen, aan de kust. Hier ga ik lekker doortrainen. Op naar volgende wedstrijden.’’

Wittebrood


Nog een triatlete, die na Busselton een beetje uitbolde en nu vooral met witte sluiers en jurken poseert, is Yvonne van Vlerken. In juni is het grote feest. Wedden dat ze de wittebroodsweken combineert met een of andere wedstrijd. Ik vermoed zelfs dat haar aanstaande het een goed idee vindt. Ook Martijn Dekker is vol optimisme teruggekeerd uit Australië. Zo zie je dat mindere wedstrijden de mindset op het nieuwe seizoen niet hoeft te verstoren.

Lijstjes en plannetjes


Het is december, de tijd van de lijstjes breekt aan. Natuurlijk brengt ook trikipedia.nl weer de leukste overzichten, puntenstanden en wat dies meer zij. De online-verkiezing voor de prestatie van het jaar vervalt. Met  alle respect voor de winnaars de voorbije jaren, de uitslag weerspiegelt niet helemaal de werkelijkheid. Als Jorik van Egdom wereldkampioen wordt in Cozumel, maar in de stemming menig agegrouper voor zich moet dulden, klopt het niet helemaal. Wat we wel doen is een quiz met tri- en duathlonvragen over 2017. We gaan op zoek naar de triathlonhit van de afgelopen veertig jaar (onze sport bestaat op 18 februari volgend jaar vier decennia) en daar stellen we dan onze eigen top 40 mee samen (of 400 of 4000).

En we willen het mooiste triathlonverhaal horen. Dat kan iets kleins zijn of een sappige anekdote. Vertel het ons in maximaal 100 woorden. Stuur het allemaal op naar redactie@trikipedia.nl

We komen er de komende weken nog uitgebreider op terug. De lijstjes lopen dit keer wat langer door dan 31 december. Feitelijk werken we toe naar 18 februari 2018, gemakshalve toch maar ‘onze ontstaansdag.’ In januari en februari komen we vooral met Hawaii-feitjes. In eerste instantie rondom de Nederlanders. Elke jaargang is een aflevering in WTJ, maar ook andere zaken komen aan bod.

trikipedia.nl in the future?


En dan is er nog iets. In deze multimediale wereld word je geacht op meerdere fronten actief te zijn. trikipedia.nl is te zien (en vooral te horen) op wedstrijden, we hebben de site, soms brengen we zaken in print. Video’s doen we ook al wel, maar op het gebied van livestream kunnen we vast ook nog meer. Stel je toch ’s voor dat je via ons kanaal naar bewegende beelden van wedstrijden in binnen- en buitenland kunt kijken. Een station met 24 uur triathlon en duathlon in beeld en misschien wel van deskundige commentaar voorzien door niet geheel onbekende speakers.  Toekomstmuziek? Goed mogelijk. Maar ik was vandaag op een seminar van managementgoeroe Ben Tiggelaar en die bracht een zaal vol ondernemers ertoe out-of-the-box te denken, te innoveren, nieuwe wegen in te slaan. U leest ‘t, we staan niet stil. trikipedia.nl heeft een aantal prachtige zakenrelaties, waarmee we samen optrekken. In  het belang van de sport, in het belang van u als atleet. Ook van de supporter, de sponsor, de vrijwilliger, kortom iedere betrokkene.

I feel Slovenia


Ironman-nieuws was er buiten Taupo nog meer. Want ook Slovenië wordt verwelkomd in de Ironman-familie. Op 23 september zal de tweede crossborder Ironman ter wereld worden gehouden. De eerste is, zoals wij allen weten Maastricht-Limburg met de grensoverschrijding naar België. In het geval van Slovenië/Istrië trekken de triatleten ook even de Italiaanse grens over. Zwemmen is in de Adriatische Zee, fietsen door oude steden als Koper, Izola, Ankaran en Piran en het lopen geschiedt door de historische kuststad Koper met de finish op de boulevard. De I Feel Slovenian Ironman heeft 30 slots beschikbaar voor het WK 70.3 in 2019, dat wordt ook aan de Mediterraanse kust gehouden: in Nice.

 

Fijn weekend. Koop een kerstboom. Ruud heeft nog een paar mooie Gammaatjes liggen.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.