Sportgala: the day after – WTJ 671

WOENSDAG – De dag na het Sportgala is het toch nog nagenieten. Goed het NOS Journaal vergeet Jetze te noemen, maar dat zegt meer over het journaal dan over de prijswinnaars. Ik geloof dat we dankzij onze Paralympiër meer reclame voor de triathlonsport dan ooit hebben kunnen maken. Mooi dat coach Bas de Bruijn en topsportcoördinator Adrie Berk het vanuit de zaal ook mee mochten maken. Ook triatleet René Vosters woonde het gala in de RAI bij. Oostbrabantse René meldt vrolijk dat hij een goed seizoen achter de rug heeft met veel podiumplaatsen, maar helaas net niet goed genoeg voor de titel Sportman. ,,Zonder dollen. Streekgenoot Ben van den Bogaard is een goede vriend van me. Hij is drievoudig wereldkampioen zijspancross en heeft de NOC*NSF-status. Ik was zijn introducé Het was een fantastische ervaring.’’ Natuurlijk spraken René en Jetze elkaar na afloop nog even.


Prachtig nieuws zo rond de kerstdagen vonden wij de FB-post van David Crinnion. De Amerikaans/Hollandse triatleet van TVH, Ironman Hawaii-finisher en partner van triathlonpioniersvrouw Nannie van Toorenburg heeft zijn beide ouders nog. Wetende dat Dave zelf al tot de oudere triatleten in ons land behoort, maakte het wel nieuwsgierig hoe lang zij al samen zijn. Welnu Dave laat met gepaste trots weten dat pa en ma Crinnion in maart volgend jaar hun 70-jarige (!) huwelijk hopen te vieren. Ze wonen in de voormalige Olympische stad Saint Louis en hebben de respectabele leeftijd van 94 en 91 jaar bereikt. Dave zegt dat ze niet per se heel sportief waren. ,,Mijn vader bowlde en speelde honkbal. Ze wandelen nog geregeld samen en zijn vrijwilligers in een ziekenhuis voor oorlogsveteranen.’’  Mooi verhaal Dave en alvast veel plezier bij de platina bruiloft van je ouders.

 


Ook zo mooi ieder jaar weer: de acties rondom Serious Request. Toegegeven, we zaten er vorig jaar iets meer in. Het was Breda, da’s om de hoek, mijn krantje stond er bol van en lieve Tijn en zijn nagellakactie zal ik nooit meer vergeten. Maar ook in Apeldoorn is het gezellig en opnieuw doet het hele land zijn stinkende best zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis-project ‘Breng ze weer samen’. Het levert hartverwarmende momenten op. De plaatselijke Kristalbad triathlon zamelde eerder dit jaar al geld in. Armand van der Smissen, die suikerspinnen draait voor het goede doel. RTC Tilburg ging samen met Maarten van der Weijden een avondje zwemmen voor het goede doel en komende zaterdag houdt roeivereniging Alphen de Serious Request Alternatieve Triathlon. Welke onderdelen precies, dat horen de deelnemers zaterdag vanaf 10.30 uur in de clubaccommodatie. En zo komen we de laatste dagen van het jaar wel door. Wat het nieuwe jaar ons brengen zal? Er liggen weer heel wat uitdagingen. Voor sporters, speakers, schrijvers. (de zogeheten drie S-en).

foto Nina Bakker

Nog even de resterende loopevenementen nalopen. De Kerstloop halve marathon van Dronten bijvoorbeeld. Zeer sterk bezet en Milan Brons in een sterke 1.13.32 op een zeventiende plaats. Gert-Jan Liefers 1.15; Thomas Naasz 1.19 en Tjardo Visser 1.22 scoorden ook lekker. Vierde vrouw was Ruth van der Meijden in 1.13.35. Marleen Vos liep 1.33. Op de korte afstand was het trio Robin Dreyling, Joyce Caro en Silke de Wolde goed voor de podiumplaatsen in die volgorde. Als er één evenement trouwens nooit last heeft van de winter, is het deze Kerstloop wel. Bijna duizend deelnemers is er heel normaal. De Mescherbergloop in Eijsden werd Erik-Simon Strijk derde, Donald Hilllebregt zevende en Bob Martens dertiende.

Ook vier triatletes in de top tien: 3.Sophie van der Most; 4.Maud Golsteyn; 5.Rani Skrabanja; 7.Sarissa de Vries. Jacqui Gough wint het D45-klassement. Daan Glorie liep de marathon van Spijkenisse net boven de drie uur. Yennick Wolthuizen werd tweede op de halve marathon in 1.15. Loena Bank finishte als vijfde in 1.39. Nog meer halve marathonlopers, nu in de Step-One Loop te Borne waar Marco Muller won in 1.12.56 en broer Mark tweede werd in 1.15. ‘Pa’ Marcel Klamer was hier snelste M55 in 1.22. Kim Groeneveld won de Snertloop van Lycurgus te Assendelft. Tamar Veltman en Selina Franken snelden naar de winst in de Crosscompetitie Amersfoort. Davy Heijsteeg en Rosalie Schouten, die een crosswinst boeken in Landsmeer. Tenslotte Matthijs de Vroome, Klaus Eckstein en Janien Lubben met de zegebloemen naar huis na de Dorpsloop in De Krim (de Nederlandse dus hè).

 
We hadden het over de triathlon van Bonnaire van afgelopen weekeinde. Uitslagen zijn daar niet opgemaakt, het was echt een instapevenement om ook dit Antilliaans eiland te laten kennismaken met triathlonsport. Leuke foto’s zijn er wel gemaakt door Julia Marisol Martinus. Daar hebben we hier een paar voorbeeldjes van.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.