Speakerscorner: Het jaar 2017

Zo tegen het einde van het jaar bekruipt mij altijd het gevoel om eens even terug te kijken naar het afgelopen jaar!
Zaken en bijzaken scheiden, wat had anders gekund/gemoeten en wat ging nu juist goed.

Het is allemaal zeer betrekkelijk natuurlijk, het gaat slechts over mijn hobby/passie; de triathlonsport!

Ik ben een gezegend man; 4 geweldige kinderen en een kleindochter, een fantastische vriendin, die mijn passie begrijpt en deelt, een goede gezondheid, een ideale baan , een werkgever met begrip voor mijn passie en heel veel goede vrienden.

Naast al deze zegeningen heb ik een tic; de triathlonsport. Niets wil ik missen, alles wil ik volgen en overal wil ik bij zijn.
Dit gedrag van een oude kerel van 58 jaar is het voor velen onbegrijpelijk; “je spendeert je vrije tijd toch op een andere manier, anders dan jij het invult”, hoor ik regelmatig. Ik zou echter niets anders willen.

Het is allemaal de schuld van broerlief Richard de Haan. Ooit ging ik met hem mee naar een triathlon en ik was verkocht. Ik voetbalde toentertijd in het eerste elftal van SNS, maar het triathlonvirus was niet meer te stoppen. Ik stopte met voetballen, ging trainen voor triathlon en deed zelfs mee aan wedstrijden. Daarna bij toeval een microfoon in handen gekregen tijdens een wedstrijd en nooit meer losgelaten!

In de afgelopen 27 jaar als triathlonspeaker ben in Richard nog altijd dankbaar! Triathlon is een  “Way of Life” geworden, niet meer weg te denken uit mijn leven. De contacten met de atleten, organisaties, betrokkenen en het publiek zijn me zeer dierbaar.  Vriendschappen voor het leven zijn daaruit ontsprongen.

Het jaar 2017 was een jaar van nieuwe wedstrijden ( of juist niet 😉 ) en heel veel bekende wedstrijden. Zonder meer was het opnieuw een jaar van GENIETEN. Geloof dat ik nog nooit zo veel wedstrijden in één seizoen aan elkaar geneuzeld heb.

Daarnaast trikipedia.nl; een wens van Wim en mij om via een website onze passie te delen. Inmiddels 3,5 jaar “in de lucht” en zeer succesvol. Dagelijks nieuws, dagelijks overleg, dagelijks dikke lol onderling in het tot stand laten komen van o.a. WTJ. Tal van bedrijven die, net als Wim en ik, geloven in een triathlonwebsite voor Nederland en ons ondersteunen en waar we goede banden mee onderhouden.

Twee dagen voor de jaarwisseling realiseer ik me ,dat ik zonder “triathlon” ,waarschijnlijk bergen tijd over zou hebben voor andere zaken, me waarschijnlijk stierlijk zou vervelen op gezette tijden, mijn sociale leven nooit zo rijk zou zijn als nu, heel veel bijzonder dierbare momenten nooit had kunnen beleven en heel veel mensen nooit had ontmoet.

Ik ben dankbaar voor alles wat ik in het afgelopen jaar weer heb mogen meemaken door de triathlonsport. Naast mijn drukke baan heb ik sinds talloze jaren de perfecte uitlaatklep !

Een persoonlijk bedankje aan allen, die ik in het afgelopen jaar weer heb mogen ontmoeten, kan ik niet realiseren, maar uit de grond van mijn hart wil ik allen, betrokken bij mijn klus als triathlonspeaker en lid van de redactie van trikipedia.nl, danken voor een GEWELDIG 2017.

Dank vrienden, atleten, organisaties en alle betrokkenen.

Ik wens jullie een geweldig 2018!

 

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.