Jaaroverzichten: wie zijn de beste crossduatleten? – WTJ 680

ZATERDAG – De crossduatleten hadden gelukkig weer genoeg wedstrijdkeuze. Zo kwam er op Ameland een wedstrijd bij, al viel Heerenveen dan wel weer af. Ook de 2B Fit crossduathlon Nijkerk en – een jaar na het NK – Valkenburg/Vilt stonden helaas niet meer op de kalender. Wel tellen we dit jaar de crossduathlon van Zeewolde mee. Het Nederlands kampioenschap vond in dit oneven jaar niet plaats. Volgend seizoen weer wel, dan is de Pyramide-duathlon gastheer.

Na twee jaar op rij Joost Christiaans is nu Mark Hamersma de grootste puntenverzamelaar en daarmee de regelmatigste crossduatleet. Wellicht ook de beste, want hij won de ‘grotere’ wedstrijden op Ameland, Austerlitz, Nijverdal en op de Posbank. Met stip stijgt Mark van de twaalfde naar de eerste plaats. Voor Joost was de zege in Norg. Ook Christiaan Solleveld zakt een plaatsje naar drie, hij won in Waalwijk. Corné Kool is op de vijfde plaats hoogste nieuwe binnenkomer.
Laura Gorter wint voor het derde jaar op rij het puntenklassement. In Waalwijk en Etten-Leur was de Utrechtse dit keer de sterkste. Petra Sloots grossierde in derde plaatsen en werd daarmee tweede, een puntje beter dan Dieuwertje Poort. De Nijmeegse zakt een plaatsje naar drie.
De meetellende wedstrijden zijn: Alphen aan den Rijn, Ameland, Austerlitz (Pyramide), Etten-Leur, Groesbeek, Haaksbergen, Harderwijk, Henschotermeer/Woudenberg, Maastricht, Noordwijk, Norg, Nijverdal, Oldebroek. Pijnacker, Posbank/Velp, Reusel, Waalwijk, Weert, Wierden en Zeewolde.
Mannen:
1.Mark Hamersma  47 pt.
2.Joost Christiaans  38 pt.
3.Christiaan Solleveld  36 pt.
4.Michael Krijnen  23 pt.
5.Corné Kool   23 pt.
6.Nick van Tol   22 pt.
7.Johan Christen  21 pt.
8.Beau Duvigneau  20 pt.
9.Yennick Wolhuizen  20 pt.
10.Geert Lauryssen (Bel) 19 pt.
11.Daan Schouten  18 pt.
12.Arie de Jong  17 pt.
13.Nick Renders  16 pt.
14.Paul Schermers  16 pt.
15.Ferdinand Oldeman 15 pt.
Vrouwen:
1.Laura Gorter  18 pt.
2.Petra Sloots   15 pt.
3.Dieuwertje Poort  14 pt.
4.Karin Neutel   13 pt.
5.Alieke Hoogenboom 10 pt.
6.Linda van Vliet  10 pt.
7.Jolinda Lute     9 pt.
8.Judith Visser     9 pt.
9.Inge Heus     8 pt.
10.Riika Vreeswijk-Kelja   8 pt.
Morgen/zondag de crosstriatleten.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.