Jaaroverzichten: wie zijn de beste crosstriatleten? – WTJ 681

ZONDAG – Het aantal crosstriathlons is afgelopen jaar in ons land gelijk gebleven. Vlaardingen is na twaalf succesvolle evenementen afgevallen, Gasselterveld met zwemmen in een knalblauw meer is erbij gekomen. Daarmee tellen in het klassement vijf races mee te weten Akersloot, Ameland (Tri-Ambla), Gasselterveld, Kijkduin (Beach Challenge) en Renkum (Nederlands kampioenschap).


Michael Krijnen en Joost Christiaans deden als enigen alle vijf de wedstrijden. Michael klimt dit jaar twee plaatsen en staat op kop in het puntenklassement. Michael won bovendien die nieuwe wedstrijd op de Hondsrug. Voor Mark Hamersma mag het hopelijk een mooie opsteker zijn om te constateren dat hij het crossduathlonklassement wint en in het triathlonklassement met zeges op het NK Renkum, Ameland en Akersloot tweede wordt. Hij was het jaar ervoor nog negende. Winnaar van 2015, Joost Christiaans, wordt derde en stijgt daarmee weer vijf plaatjes ten opzichte van vorig jaar. Chritiaan Solleveld daarentegen zakt van de eerste naar een gedeelde zesde plaats. Let ook even op de zevende plaats….

Beste vrouw is toch weer Silvia Brouwer. De Friezin won afgelopen seizoen geen enkele crosstriathlon, maar haar tweede plaatsen op het ‘eigen’ Ameland, te Gasselterveld en Klijkduin rechtvaardigen haar koppositie. Het is ook een kwestie van genoeg wedstrijden doen. Simone Hakenberg won wel een wedstrijd: Gasselterveld. Ze stijgt daarmee van de achtste naar de tweede plaats. Landskampioene Linda van Vliet wordt derde.
Mannen:
1.Michael Krijnen  37 pt.
2.Mark Hamersma  30 pt.
3.Joost Christiaans  27 pt.
4.Ferdinand Oldeman  23 pt.
5.Edo van der Meer  10 pt.
6.Diederik Scheltinga    9 pt.
7.Rob Barel     9 pt.
8.Lex Kiewied     9 pt.
9.Christiaan Solleveld    9 pt.
10.Marc Hulzebos    8 pt.
Vrouwen:
1.Silvia Brouwer  12 pt.
2.Simone Hakenberg    6 pt.
3.Linda van Vliet    5 pt.
4.Dagmar Krijnen-van Dijk   5 pt.
5.Chantal Regg     5 pt.
6.Sandra Wassink-Hitzert   5 pt.
7.Maud Golsteyn    4 pt.
8.Jolinda Lute     4 pt.
9.Mireille Baart     3 pt.
10.Femke Mossinkhoff    3 pt.
In het nieuwe jaar krijgen jullie de ranking van de wegduathlons te zien. Maar niet voordat wij van de redactie van trikipedia.nl u allen een formidabele jaarwisseling en een super sportief, actief en plezierig 2018 toe wensen. Geniet van elkaar en alvast van de uitdagingen, die voor ons liggen. Tot in 2018!!!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.