€100 korting op trainingskamp Calpe bij partner Sport-Active Nederland

Onze partner Sport-Active Nederland heeft weer een mooie aanbieding om je voorbereiding voor het nieuwe triathlonseizoen compleet te maken:

Trainen waar de profs trainen, dat is Calpe.

Waarom is bijna iedere profploeg (en amateur) in Calpe te vinden?
Calpe is een badplaats aan de Costa del Sol. Maar wielrenners en triatleten gaan niet naar de Spaanse zon om er op het strand te liggen. Nee ze trekken massaal naar de regio om er te trainen. En dat kan er goed. Er zijn een aantal verklaarbare redenen waarom Calpe zo’n bekende plek is om in vorm te komen voor het komende seizoen.
Ten eerste is er door de ruige bergketen vlak achter Calpe een microklimaat. Dit betekend dat het in de zomer iets frisser is en in de winter beduidend warmer dan de plekken daar ruwweg 50 kilometer omheen. Daarnaast zorgen de bergen er dikwijls voor dat de buien Calpe niet bereiken, waardoor je bijna gegarandeerd in heerlijk weer kan trainen.
Naast het aangename weer in de winter zijn de trainingsmogelijkheden eindeloos. De wegen zijn er beeldschoon met prachtige uitzichten. Neem bijvoorbeeld de weg tussen Calpe en Moraira. Achter iedere bocht heb je een ander prachtig adembenemend uitzicht. Daarnaast zijn de klimmen er doorgaans niet al te steil en heb je ook de keuze om er ‘Spaans vlak’ te trainen, waardoor iedere wielrenner hier aan z’n trekken kan komen.
De derde reden is dat Calpe goed bereikbaar is per vliegtuig met het vliegveld van Alicante om de hoek.
Ieder niveau wielrenner is hier dan ook op z’n plek. Gekscherend zegt me dat er in de winter maar 2 type mensen zijn in de omgeving van Calpe, de pensionada’s en wielrenners/triathleten.
Je verblijft in een luxe villa in de heuvels van de omgeving van Calpe. De villa is van alle gemakken voorzien zoals vaatwasser, wifi en tv. Er worden  tochten maken over heuvels en bergen. Door de ligging is het ook makkelijk om een relatief vlakke route te rijden. Als hoogtepunt  op de laatste dag een tocht over 175 km die over wonderschone wegen gaat. Neem jouw klimmersbenen mee!
Het programma
Dag 1: Vertrek naar Spanje. Vliegen vanaf Eindhoven naar Allicante. Vanuit daar  naar Calpe. Bij aankomst staat er in de villa een heerlijk diner op ons te wachten.
Dag 2: De start van dit trainingskamp is met een tocht van vier uur over de Rates en Castell de Castells, een goed begin is het halve werk!
Dag 3: Een tocht van een kleine zes uur. Deze tocht brengt je door heel wat bergen waaronder die over de Puerto de Tudons.
Dag 4: De dag beginnen met een tocht van 1,5 uur. Een lekker herstelritje na de lange training van de dag ervoor. In de middag  een leuke activiteit.
Dag 5: Een aantal bekende heuvels uit de Vuelta , waaronder de Cumbre del Sol, de heuvel waar Dumoulin in 2015 zegevierde.
Dag 6: De langste dag op de fiets. Een tocht van 175 km. Een gevarieerde route van vlakke stukken langs de kust en de wat langere bergen.
Dag 7 : Terugreis.
De trainer, Peter Schulting
Bijna alles in het leven van Peter Schulting staat in het teken van wielrennen. Al ruim 10 jaar rijdt hij op continental niveau. 7 jaar voor Piels, 4 jaar voor Parkhotel Valkenburg. En dat doe hij nog steeds met heel veel passie en plezier. Hij heeft veel ervaringen met het begeleiden van (jonge) wielrenners tijdens trainingskampen. Natuurlijk wordt er goed getraind, maar het is ook belangrijk dat er met veel plezier op de fiets gezeten wordt. Daarom vindt Peter de 4 P’s altijd erg belangrijk. Deze draagt hij tijdens deze trainingskampen dan ook uit: Passie, Plezier, Professioneel & Persoonlijk. Naast Peter als begeleider, gaan er nog enkele andere begeleiders mee. Zo wordt iedereen op het juiste niveau tijdens deze trainingskampen ondersteund.
Kosten 7 dagen € 449,00
Inclusief:
* De retourvlucht van en naar Calpe
* Verblijf op basis van half pension
* Trainingsbegeleiding tijdens de trainingen
* De mooiste routes
* 6 overnachtingen in een prachtige accommodatie
* Sportmassage bij te boeken

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.