Sprint circuit met vier Noord-Hollandse wedstrijden; loopuitslagen; kort – WTJ 707

WOENSDAG – Mooie ontwikkelingen in Noord-Holland, waar vier organisaties de koppen bij elkaar gestoken hebben en het Van der Voort Triathlon Circuit opstarten. Het zijn de Stad van de Zon-triathlon in Heerhugowaard en de wedstrijd van Zwefilo Langedijk plus de klassiekers in Nieuwe Niedorp en Schagen. Heel vaak staan met name de regionale triatleten al in al deze wedstrijden aan de start. Nu wordt ook de jeugd gestimuleerd mee te doen. Marion Visser, (Heerhugowaard) Henk van de Grootevheen (Zwefilo), Joris de Boer en Jan Willem Seper (Nieuw Niedorp) en Eric van der Linden en Willem van der Voort (Schagen) zetten hun schouders onder het circuit. Kennisdelen deden ze al, nu is de doelstelling de regionale triatleet een uitdagend circuit bieden in een periode van vijf weken, de Noordkop nog meer op de kaart zetten voor duursporters en werken aan de promotie voor de jeugd. Tien startplaatsen zijn gereserveerd voor de groep 14-19 jarigen. Minimale deelname geldt voor 3 van de 4 evenementen. En aan het eind van het seizoen volgt een slotdag met feestavond en prijsuitreiking. Bij sommige van de races kan vanaf morgen worden ingeschreven. Zoals gezegd, mooie dingen in deze provincie. En er volgt nog meer.
foto Paul van Dongen

We hebben nog wat loopuitslagen. De Mastboscross werd gewonnen door Huub Maas en Colin Bekers bij de masters. Jessica Glasbergen en Vincent Bruijns haalden de winst op in de Hubo Kaagloop van Wervershoof. Richard Moesker won de Hondsrugcross van Emmen. Thijs Wiggers is laureaat op de Havelter Hunebedloop. Ann Schoot Uiterkamp en Marleen Honkoop liepen het hardst in Dirk IV-loop te Hoornaar. Pim de Kok, Hanneke Boon en Dorothé Vrieze glorieerden in de Safari Run van Arnhem.

 
Het is een korte WTJ-aflevering dit keer. Het zijn van die dagen dat ‘Andere Tijden’ hoog scoort. Prinses Beatrix wordt tachtig. Een ontroerende documentaire over de aardbevingen in Groningen. En Zuid-West Nederland dat dezer dagen stil staat bij de Ramp van 1953. Morgen de nationale herdenking, we doen er in een ander medium verslag van. Konden er in dat jaar meer mensen zwemmen, zoals nu de vele triatleten, denk ik wel eens. Zouden er dan minder slachtoffers geweest zijn? Ik denk het niet. Dit was zo’n overweldigende vorm van natuurgeweld, daar was mens en dier nauwelijks tegen bestand. Er zijn ook andere redenen om het hier even bij te laten, maar die liggen in de persoonlijke sfeer. Hoe dan ook, tot morgen!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.