Marco van der Stel ; ik kan wél hard lopen!

Marco van der Stel over zijn goede race in Cape Town

Vandaag de start van het nieuwe seizoen. Bekend, net zo als de laatste 3 weken training. We deden nagenoeg het zelfde als vorig jaar! 3 weken hoogte stage in Windhoek, Namibie. Afsluiten met de wereldbeker in Kaapstad.

Dit pakte goed uit. Met start nr 8 had ik mijn hoogste nummer ooit in een wereldbeker en had ik dus ruime keuze waar ik kon gaan staan op het ponton. Ik houd er altijd van om mijn eigen weg te kunnen nemen en te profiteren van mijn zwemkwaliteit. De eerste 7 gingen volledig rechts staan, waardoor ik de vrijheid had om volledig links te staan. Tevens binnenkant boei, wat altijd gunstig noch tricky is, als je in de wasmachine komt. Ik had een super start. Zwom samen met Menno die een aantal plaatsen naast mij stond op, waarna hij netjes mijn benen nam. Rond positie 7/8 kwam ik bij de eerste boei, maar door mijn binnenkant keus schoof ik elke boei wat op en kwam ik op pos 4/5 uit het water!

Op de fiets meteen vollebak, waarna een kopgroepje van 11 ontstond die rond de 30sec voorsprong hield.

Na een zeer slechte T2 van mij liep ik als 9e het loop parcours op. Na 1.5/2km sloot ik aan bij groepje voor plek 5 tot 8, en na daar 100m in gelopen te hebben herstelde ik dusdanig, dat ik meteen doorversnelde en op jacht ging naar het duo voor plek 3/4.

Helaas was dit gat al te groot, en passeerde mij in de laatste 100m Lucas Hollaus vanuit de 2e groep. Toch super blij met dit resultaat. Mijn eerste top 10 in een wereld beker. Dit geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Ik wist het zelf al langer, maar de bevestiging was er niet vaak: ik kan wél hard lopen.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.