1e Westland Triathlon op zondag 8 juli

 

Save the date…“1e AAB Westland Triathlon op 8 juli 2018” zo zien we hier en daar op sociale media verschijnen.

Het is een bericht van Westland Triathlon Vereniging, welke haar eerste wedstrijd aankondigt met een keuze uit twee afstanden, de kwart of een achtste.

 Deze eerste AAB Westlands triathlon, zoals deze officieel heet, vindt plaats op zondagochtend 8 juli 2018 en wordt ondersteund door AAB die, naast de sponsoring van deze wedstrijd, al vanaf de oprichting hoofdsponsor is van de vereniging.

Een nieuwkomer in de wedstrijdkalender van NTB inschrijvingen, dé kalender via de Nederlandse Triathlon Bond. En deze wedstrijd blijft niet onopgemerkt. De inschrijven uit het gehele land komen binnen. Verschillende triatleten willen graag kennis maken met deze nieuwe wedstrijd. Ze gaan de uitdaging aan in de mooie Glazen Stad.

Het verzamelen van alle spullen gebeurt op het terrein van Westland Wil Vooruit. Zodra alles gereed gemaakt is, verschijnen de atleten aan de start bij het water tussen Jupiter en Venus. Het bedrijventerrein aan de overkant van FloraHolland op Trade Park Westland. Hier starten de deelnemers met het zwemonderdeel over 500 meter of 1.000 meter. Vervolgens begeven ze zich naar hun fiets en dwars door het Westland, langs de vele glastuinbouwbedrijven kunnen ze hun hart ophalen. Dit fietsparkoers heeft een afstand van ca. 10 kilometer. Afhankelijk van de gekozen afstand leggen de deelnemers 2 of 4 rondes af.  Tenslotte maken zij zich op voor het looponderdeel. De ronde gaat over de wielerbaan van Westland Wil Vooruit en kent afstanden van 5 en 10 km.

Er is ook een mogelijkheid om als trio mee te doen. De afstand is in dat geval gelijk aan die van een kwart afstand, echter legt elke deelnemer 1 onderdeel af.

 

Westland Triathlon Vereniging werd opgericht door Léon Lankester en Niels Persoon op 10 oktober 2015. Na een jaar van verkennen was de officiële oprichting een feit. Westland Triathlon Vereniging werd de naam per 9 december 2016.

In april 2017 werd reeds een zwemloop georganiseerd, diverse cursussen konden worden gevolgd en sinds enkele weken is de inschrijving voor een triathlon open.

Inschrijven gaan via de NTB: www.ntbinschrijvingen.nl.

Wij zijn er in ieder geval bij!

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.