Honderden tijdrijders aan start Tijdrit Almere 31 maart

Op 31 maart staat Almere weer in het teken van de Tijdrit Almere. Honderden tijdrijders, uit binnen- en buitenland, komen dan samen om te kijken wie het snelst is over 42, 21, of 5.5 (jeugd) kilometer. Dit kan individueel, maar ook in Team Time Trial vorm. Nederlanders, Belgen en Duitsers: ze weten deze wedstrijd ieder jaar weer te vinden.

De Team Time Trial is een ploegentijdrit die gaat over één ronde van 21 kilometer. Ieder jaar is dit onderdeel weer goed voor heel wat spektakel. In teams van vier tijdrijders wordt het parcours gereden, waarbij de tijd van de snelste drie uiteindelijk geldend is. Eén coureur mag onderweg dus afhaken als het tempo te hoog ligt. Kop over kop wordt er door de polder gereden in de hoop om de snelste tijd neer te zetten. Snelheden van tegen de vijftig kilometer per uur zijn daarbij geen uitzondering. Net als ieder jaar zullen er ook dit keer weer diverse topploegen aan de start staan.

Ploegen, maar ook individuele deelnemers, starten tijdens de Tijdrit Almere in waves. Op deze manier blijft het parcours goed toegankelijk en hebben de tijdrijders de ruimte en nauwelijks last van elkaar. Om de zoveel seconden gaat er een tijdrijder van start. Vorig jaar werd de wedstrijd over 42 kilometer gewonnen door Remco Grasman. Met een gemiddelde snelheid van bijna 48 kilometer per uur had hij slechts 53 minuten en 58 seconden nodig om de afstand te volbrengen. Dit jaar staat Grasman wegens een heupbreuk echter niet aan de start en belooft het weer een spannende strijd om het eremetaal te worden.

Bij de dames ging de winst over 42 kilometer naar Bettina Zijlstra. Zij reed vorig jaar ruim 40 kilometer per uur en kwam na 1.03.44 uur over de finish. Ze bleef Mathilde Matthijsse (1.04.00) net voor.

 

Inschrijven voor de Tijdrit, een ideale test richting het triathlonseizoen, gaat via de website van het evenement 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.