Yvonne van Vlerken; Vrouwendag en IM Maastricht 2018 winnen

Donderdag 8 Maart “Internationale Women’s Day”, naast het vieren dat zonder ons Powervrouwen maar helemaal “NIKS” gaat, is het wellicht ook gelijk een moment om er over na te denken waarom in de wedstrijden waar ik start het vrouwelijke aantal deelneemsters zo in de minderheid staat in vergelijk met onze andere helft……
Daarnaast zijn wij vrouwen toch bij uitstek gemaakt voor de uithoudingssport en bewijzen we keer op keer dat hoe langer het wordt, hoe sterker wij worden in vergelijk met onze lieve mannen.


Nou moeten die mannelijke lezers zich niet gelijk aangevallen voelen, maar in het algemeen is het toch wel zo dat wij, “die Power vrouwen” dus, gewoon tenderen sneller te herstellen, meer training aan kunnen, een beter “body perception” of te wel lichaamsgevoel hebben, toch iets minder blessures hebben en en en…….
Kom op meiden, wat is dat toch, durfen jullie niet? Geen tijd? Hebben jullie vooroordelen, “ zo’n IRONMAN is niets voor mij, dat kan ik toch niet”?
Ik zeg maar zo, jij, lieve Power vrouw, kunt veeeeeeel meer dan je denkt en het is tijd dat wij gezamenlijk er voor zorgen dat de balans zich een beetje beter verdeeld.
Er zijn veel initiatieven die proberen het aantal vrouwelijke deelnemers te pushen, 1 daarvan is de “Women For Tri”,dit is een non profit initiatief van IM en probeert al sinds 2014 de powerwomen uit de doodnormale buurvrouw te kietelen. Uiteraard wordt dit geleid door een bundel van krachtige vrouwen met veel energie en een zelfde doel, namelijk meer vrouwen enthousiast te maken voor onze mooi Triathlon sport.


Triathlon is zo veel meer dan enkel zwemmen, fietsen en lopen en kan zoveel meerwaarde aan je leven geven. Het is vol ok om groot te dromen, waarom niet, doe ik ook, ik droom er van om op 5 Augustus dit jaar de IRONMAN Maastricht-Limburg te winnen. Als je iets kunt dromen, kun je het ook omzetten, dus waarom neem je de Challenge niet aan en doe wat geweldigs voor jezelf, er is niets mooiers dan jezelf een doel te zetten en dit doel elke dag voor ogen te houden. We hebben het hier ook niet over gelijk races winnen of een mega snelle tijd neerknallen, nee het gaat hier enkel om over die drempel te stappen, te durfen, maakt niet uit jong of oud, dik of dun, je achtergrond of wat dan ook. Het gaat hier om een stukje levenskwaliteit, je doelen stellen, jezelf pushen en tegelijker tijd er harstikke veel plezier bij te hebben.


Ik ben me heel zeker dat als je de eerste stap zet, je net zo verliefd wordt op deze sport als mij! Wellicht durf je het aan en geef jij op 5 Augustus je medaille ook zo’n vette kus als ik hier mijn award van IM Maastricht-Limburg in 2015. Wellicht ben je 1 van de laatste finishers ,die nadat je in de Maas bent gezwommen, door het mooie Limburgse landschap bent gefietst en na het lopen op de schitterende Markt voor het stadhuis je medaille van mij krijgt.
Ik daag je uit, samen met mij deze zomer in de oudste stad van Nederland aan de IRONMAN Maastricht-Limburg mee te doen. Ik heb er mega veel zin in en blijf zeker tot die tijd dromen van die mega finish op de Markt, durf het aan en dan zie ik je daar Power vrouw :-)!

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.