Speakerscorner: van 3athlon.nl naar Trikipedia.nl – een welbewuste keuze

Soms hebben het maken van keuzes consequenties.

Zo was ik vorig jaar standvastig in mijn keuze rondom het WK in Rotterdam, hoe zeer het ook aan mijn triathlonhart ging en toog ik naar Lommel in plaats van te kiezen voor de ETU wedstrijd in Wuustwezel.

Trouw aan je standpunten en trouw aan wedstrijden waar je al jaar en dag te gast bent, ondanks allerlei “verleidingen” die op je pad komen. Ach, het hoort bij me.

Zo waren Wim en ik ook trouw aan 3athlon.nl, ruim 3 jaar aan een stuk. Iedere dag zorgen voor content, iedere dag een berichtje (op de zaterdag na).

Om nu tot in detail uit de doeken te doen, waarom wij tenslotte toch kozen om onze eigen weg te gaan en Trikipedia.nl te starten en te stoppen met onze rol binnen 3athlon.nl, ga ik niet doen. Het hoe en waarom van deze beslissing heeft absoluut geen meerwaarde voor de triathlonsport en dat is toch ons doel: promotie voor de sport die duathlon/triathlon heet.

Dolgelukkig zijn we met de steun van onze adverteerders, onze lezers,  en ook de NTB. We zijn soms een “luis in de pels” , kunnen kritisch zijn, maar bovenal willen we op onze eigen manier triathlon en duathlon dagelijks in de picture zetten, gewoon omdat we maf zijn van die mooie sport. Ach, we doen het op onze eigen manier.

In het diepe zijn we gesprongen, gewoon een VOF begonnen met een nieuwe website, met alle consequenties van dien aard. De eerste post die we ontvingen was helaas van onze vrienden met de blauwe enveloppen.

De dubbelrol, die Wim en ik hebben sinds ons “uit de kast komen” als speaker en (mede)beheerder van een website, wordt soms zeer gewaardeerd en soms verguisd.

Als ik voor mezelf spreek (het is tenslotte een persoonlijk column) vallen me een aantal zaken op. Het enthousiasme over de opzet van de nieuwe website door heel veel atleten, sponsoren en belangstellenden in de triathlonsport (dank Marco Hoogenraad voor het geweldige werk).

Opvallend is ook,  wat mij betreft, dat niet  overal “trouw aan”  in het woordenboek schijnt te staan; zo sta je al jaren als speaker bij een wedstrijd, zo ben je niet meer gewenst! Naadloos wordt die plaats door een ander ingenomen. Het heeft blijkbaar niet te maken met de kwaliteit, kennis en loyaliteit, maar veerleer met  de invloed van derden in deze. Deze “derden”  denken mijn plezier in de triathlonsport op een negatieve wijze te kunnen beïnvloeden.  Dan hebben ze het volledig mis. Natuurlijk had ik, voordat ik onderstaande aan de weet kwam,  graag ook die bepaalde wedstrijden opnieuw op mijn kalender zetten. Sterker nog , ze stonden er al op, maar via via begrijp ik dat ik , sinds de overstap van 3athlon.nl naar Trikipedia.nl, daar niet meer gewenst ben.  Nee, dan die wedstrijden maar niet, laat anderen die klus maar opknappen.  Mijn programma zat toch al overvol.

Ik prijs me gelukkig met heel veel wedstrijden, waar ik trouw en met veel plezier naar toe ga, waar ik wekelijks “mijn ding” kan doen, vaak samen met maatje Wim en geweldig van geniet. In mijn 28e jaar als triathlonspeaker , kijk ik uit naar al die bijzondere wedstrijden en ontmoetingen met de atleten, de organisaties, de mensen van de NTB.

Speciale momenten met speciale wedstrijden en speciale mensen komen er ook in 2018 weer aan!

Laat het seizoen maar beginnen, wat mij betreft!

Als je kiest, sta je voor de consequenties!

 

 

 

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

One thought on “Speakerscorner: van 3athlon.nl naar Trikipedia.nl – een welbewuste keuze

  • 18/03/2018 om 19:02
    Permalink

    beste ruud na al die jaren dat je nu al actief bent samen met Wim zijn er maar weinig die de triathlon beter kennen dan wie dan ook hoeveel organisaties bestuursleden voorziters wedstrijdlijders en zelfs zijn al actief nonstop bezig met triathlon sinds 1986 zoals Wim en jij daarna

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.