Long Course Weekend Nederland een feit

Vandaag is door de gemeente Beesel, de organisatie Long Course Weekend, Extra Leisure b.v. en de NTB het contract ondertekend voor de organisatie van het Long Course Weekend 2019 in de gemeenste Beesel. Wethouder Jan Smolenaars, Matthew Evans, Scott Powell, Rob Frambach en Rembert Groenman zetten vandaag hun handtekening voor een nieuw meerdaags zwem-, fiets-, loop- en triathlonevenement in het Limburgse.

Long Course Weekend in ontstaan in Wales ( Matthew en Scott organiseerden eerder Ironman Wales), en bedachten de formule Long Course Weekend; op vrijdag zwemmen, op zaterdag fietsen en op zondag lopen. Het bleek een enorm succes , met duizenden deelnemers en een enorme media-aandacht.

Inmiddels zijn er LCW wedstrijden in Wales, Mallorca, Jervis Bay (AUS) en vanaf volgend jaar dus ook in Nederland. Extra Leisure b.v. (o.a. organisator van Ironman Maastricht) is voor Nederland de licentiehouder en organisator van dit evenement.

Een deelnemer heeft de keuze; 1 onderdeel, twee onderdelen of alle drie en op verschillende afstanden. Het zwemmen zal in de Maas plaats vinden, het fietsparcours (volledig afgesloten) zal “crossborder” zijn en als wegwedstrijd worden afgewerkt. Het lopen zal over twee ronden worden afgewerkt.
Finishplaats is de Markt in Reuver.

De verschillende afstanden zijn:

Zwemmen                    750  m                          1500  m                  1900  m                   3800 m
Fietsen                           45  km                          90 km                     135 km                    180 km
Lopen                                5 km                           10 km                     21,1 km                   42,2 km

Per onderdeel wordt een medaille uitgereikt. Doe je alle drie de onderdelen, krijgt de atleet een verzamelring, waarin de andere drie medailles kunnen worden geplaats, zodat het één geheel wordt. Maar ook inschrijven per onderdeel is mogelijk.

De organisatie richt zich op zwemmers, fietsers, lopers en triathleten en verwacht een evenement, dat zal uitgroeien tot een mega duursport evenement in Limburg en dus ook Nederland.

Vooralsnog wordt gekeken naar het derde weekend in Mei 2019: 17, 18 en 19 .

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.