Mijlpaaltje; Preview NK Wintertriathlon Twente; Quarteira en leuke respons – WTJ 750

Normaal gesproken bemoei ik me nooit (of bijna nooit) met de inhoud van WTJ; het is het geesteskindje en uitlaatklep van Wim. Echter heel soms grijp ik mijn kans om iets toe te voegen. Natuurlijk ben ik er dagelijks bij betrokken en hebben we dagelijks overleg, maar het leeuwendeel van WTJ komt uit de hoge hoed van Wim en omschrijft hij tri- en duathlon-zaken op de voor hem zo kenmerkende manier.
Vandaag is een dag om iets toe te voegen. 750 keer !!!!!! De 250 Almere-herinneringen waren al bijzonder.
Uniek in de wereld, geen enkele triathlonwebsite heeft (bijna) dagelijks nieuwsfeitjes om een bijzondere manier beschreven. Hulde aan Wim en zijn schrijfsels .
Ruud.

DONDERDAG – Aflevering 750. Weer een mijlpaaltje erbij. Maar echt naar toegewerkt hebben we niet, dus gaat dit jubileum geruisloos voorbij. Het is trouwens ook een jubileumuitgave van de Wintertriathlon Twente, die zaterdag op de rol staat. Tiende editie. Vanaf 10.30 uur gaan liefst acht series van start. Van jeugd, starters, kinderen, junioren en teams komt om 12.35 uur het NK kwart voor heren aan de beurt. De dames gaan tien minuten later van start. Ijsbaan Twente is het epicentrum, van waar eerst 10 kilometer in de richting van het FBK-stadion gelopen wordt, dan aan de overkant van het Twenthe Kanaal Noord over zeven rondjes 50 kilometer gefietst. Eenmaal terug gaan de schaatsen onder voor nog eens 20 kilometer op de ijsbaan. Zelf de rondjes tellen, wie daar geen teller voor mee brengt, kan er eentje voor 12,95 euro kopen. Grappig gegeven eigenlijk. Tien mensen tellen en je strijkt op een zaterdagje Enschede 129,50 euro op. Maar daar gaat het natuurlijk niet om. Wel een beetje om de prijzenpot, daar zit 1250 euro in kas.

Duel Teun-Jeroen?


Favorieten voor de titel? Teun Sweere natuurlijk. Jammer genoeg heeft zijn rivaal Erik-Jan Spijkerman wegens ziekte af moeten zeggen. De winnaar van vorig jaar Jeroen Lute is er wel. Uiteraard ook Martin Veenhuizen. Ook Richard Kramer, Marco en Mark Muller, Kurt van de Nes, Matijn Straatsma, Richard Prakken, Sander Turnhout en Tim den Braber kunnen een aardig potje wintertriathlonnen. Bij de vrouwen dus geen Eline Lute-Kuin. De titel komt vacant en onder meer Geke Venema, Monique Koopman, Annelies Vrancke en Janet ten Kate mogen er om strijden. Het zijn de eerste NTB-medailles en rood-wit-blauwe truien, die dit seizoen vergeven worden. Dus maak er iets moois van!


Ruud op zaterdag langs de ijsbaan, Wim op zondag binnen in sportcomplex Dordrecht. Zo stond het aanvankelijk in de planning in het programma ‘Trikipedia komt naar U toe deze lente/zomer’. Maar de trip naar Dordt gaat niet door. Voor niemand, want de derde uitgave van de Giathlon is verplaatst naar het najaar. Een exacte datum volgt nog. Jammer, want met de vorige keren Bibian Mentel erbij had ze nu met haar twee gouden plakken en middenin de publiciteit het spektakel nóg grootser kunnen maken. Maar de organisatie kennende komen ze in het najaar ook met veel sporttoppers naar de Sportboulevard.

Bij onze zuiderburen gaan de Veloopzwemmers in De Haan weer lekker sporten. Een echte klassieker trouwens. Op zondag is er bovendien de populaire run-bike-run van Geluwe en de Grand Raid in La Roche en Ardenne. Let bij de zondagwedstrijden wel op de Zomertijd.

Quarteira is voor junioren vuurdoop


In Europa is het na Gran Canaria nu de beurt aan de Portugese ETU-Cup in Quarteira. Een vertrouwd adres aan het worden. Veel Nederlandse junioren hebben daar hun eerste schreden op internationaal vlak gezet en ook nu is een fikse delegatie naar de Portugese zuidkust gevlogen. Benieuwd wat Gjalt Panjer, Davy Heijsteeg, Ian Pennekamp, Victor Goene en Ruben Slot bij de jongens en Dirkje Lebouille, Joyce Caro, ‘Hilversum-winnares’ Sam Wennink, Romy Spoelder en Barbara de Koning uit kunnen richten? Nou ik wel. Meestal heeft Quarteira een aardige livestream, dus kijken allemaal. Bij de grote jongens oftewel elite is de Nederlandse inbreng beperkt tot één deelnemer: Stijn Jansen.

Rob en Stefan reageren


Morgen nog meer voorbeschouwingen op het weekend. Leuk trouwens hoe soms weken later triatleten in den vreemde reageren omdat ze al googlend hun naam tegenkwamen in de WTJ’s op Trikipedia. Zo meldde Ironman Taupo-deelnemer Rob Pouw zich vandaag. ,,Ik heb in de zomer van 2015 een vierweekse intro cursus triathlon gedaan bij Hellas. Later dan jaar naar Perth verhuisd en in december 2015 echt begonnen met triathlon. Lid geworden van een club hier en heet virus te pakken gekregen. Een goede twee jaar met de sport bezig en het werkt verslaven moet ik zeggen. Herkenbaar.


En ook Stefan Vogel, die aan Challenge Wanaka mee deed meldt zich. ,,Hallo Wim, ik ben niet erg actief op Facebook. Zag bericht op jullie site. Was overigens mijn derde hele en ik las dat ik naar Alaskaman ga. Maar dan verwar je me met iemand anders. Wel leuk dat ik met foto en naam erop sta en dan ook nog de eerste tijd van het jaar. Helaas door meniscusproblemen geen snellere tijd. Veel succes met Trikipedia.’’ Stefan stuurde er wel een mooie actiefoto bij. Die plaatsen we graag.

En dat is het even voor vandaag jongens. Ik ga nog even wat warme wind door de Gastelse polders blazen. Want nog zes nachtjes slapen en het is Bol Training en Advies Zomertijdloop in mijn dorp. Vanaf dan is het definitief lente en kunnen de schaatsen echt in het vet!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.