Tweede triathlon Goeree Overflakkee op de Brouwersdam in 2019

 

Het overweldigende succes van de triathlon Goeree Overflakkee was al heel snel duidelijk, na de eerste editie in 2017. De editie 2018 met twee startseries was in no-time vol. Inmiddels is er ook een derde volle serie bijgevoegd en werken de organisatoren met een wachtlijst.

 

 

Vandaag stond de Triathlon GO Experience in Dirksland op de agenda. Deelnemers werden in staat gesteld het vernieuwde parcours ,onder begeleiding van de organisatoren, te verkennen, er werd uitleg gegeven van benodigde materialen door triathleet Kees Akershoek (Akershoek fietsen) ,  AthleteSportsWorld.com was aanwezig voor een wetsuittestdag en de organisatoren stond een ieder met vragen te woord. Een mooie opkomst zorgde wederom voor een succes.

 

 

Het allergrootste nieuwsfeit werd echter duidelijk in een persoonlijk gesprek tussen Trikipedia.nl en Erik Peeman: de officiële bekendmaking van een tweede triathlon op Goeree Overflakkee in 2019 is aanstaande.

 

 

Deze wedstrijd wordt georganiseerd op 25 mei 2019 en zal plaatsvinden op een unieke locatie; de Brouwersdam. Triatleten zullen vroeg in het seizoen in staat zijn, naast een 1/8e en een 1/4 triathlon , over een langere afstand zichzelf te testen.  De wedstrijd krijgt de naam Brouwersdam 90  en zal gaan over 1 kilometer zwemmen, 79 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen. In aanvang zijn er in totaal 1000 startplaatsen, echter uitbreiding is mogelijk.

 

 

 

Erik Peeman ; “We willen eigenlijk de Nederlandse tegenhanger worden van Bilzen 111. Een wedstrijd over een mooie langere afstand, vroeg in het seizoen. Bilzen heeft als voorbeeld gediend voor een wedstrijd over een aparte afstand. De fraaie en inspirerende omgeving van de  Brouwersdam maakt dat dit een meer dan interessant tegenhanger kan zijn.Met deze locatie aan de Brouwersdam creëren we voor triatleten en hun gezin de mogelijkheid om een geweldig weekendje triathlon en vertier te beleven op een van de mooiste plekjes in Nederland.  De accommodaties in de directe omgeving van de wedstrijdlocaties kunnen heel veel mensen herbergen en garanderen kwaliteit”.

 

 

De wedstrijd zal als basis Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam hebben. Zwemmen in het Grevelingenmeer, fietsen over de een verkeersvrij parcours rondom de Brouwersdam en Ouddorp in een ronde van 20 kilometer, lopen over de B-weg aan de binnenzijde van de Brouwersdam in een ronde van 5 kilometer.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.