ALMERE DUIN eind mei opnieuw in teken van Triathlon & Duathlon

 

Op 26 en 27 mei is het weer zover: dan staat DUIN, de jongste wijk van Almere, in het teken van DUIN Triathlon & Duathlon, georganiseerd door Start-2-Finish. Verdeeld over de zaterdag en zondag zijn er diverse afstanden, waarbij de nadruk vooral ligt op het NK & BK Duathlon, het EK Olympische Afstand Triathlon voor politiemannen en -vrouwen, de dit jaar geïntroduceerde Triple Mix bij de Eredivisie en natuurlijk de reguliere OD Triathlon.

 

 

foto Andre Kwakernaat

Qua inschrijvingen gaat het hard voor het DUIN Triathlon & Duathlon weekend. Zelfs zo hard dat de Olympische Afstand al bijna vol is: er zijn nog slechts een aantal startplekken te vergeven. Vorig jaar werd deze wedstrijd gewonnen door Almeerder Omar Brons (1.58.01), op gepaste afstand gevolgd door stadgenoot en nummer twee Thomas Naasz (1.59.22). Onder prachtige omstandigheden werd het podium toen gecomplementeerd door Carlo van den Bergh (2.03.49). Bij de dames ging de winst naar Ingrid Boot (2.20.44), nummer twee was Claudia Striekwold (2.24.26) en derde werd Anneke de Groot (2.29.49).

 

NK & BK Duathlon

 


Natuurlijk wordt er ook met aandacht gekeken naar het NK & BK Duathlon. Zoals ieder jaar zullen er ook dit jaar weer grote namen binnen de duathlonwereld aan de start verschijnen. Wie zich uiteindelijk tot nationaal kampioen mag kronen, zal blijken na 10 kilometer hardlopen, 60 kilometer fietsen en nogmaals 10 kilometer hardlopen. Vorig jaar gingen de Nederlandse titels naar Yennick Wolthuizen en Miriam van Reijen, terwijl de Belgische titels naar Seppe Odeyn en Ilse Geldhof gingen.

 

Spectaculaire Triple Mix

  

Op zondag 27 mei belooft de Triple Mix het nieuwe spektakelstuk van de dag te worden. Zowel de triatleten die acteren in de Eredivisie als 1eDivisie zullen uitkomen op dit onderdeel dat voor het eerst in Nederland te zien is. Over korte sprintafstanden zullen de triatleten drie keer een triathlon volbrengen, iedere keer in andere volgorde. In eerste instantie wordt er gezwommen, gefietst en gelopen. Na een korte pauze wordt er gelopen, gefietst en gezwommen en na nogmaals een korte pauze wordt er gefietst, gezwommen en gelopen.

Meer informatie en inschrijven kan via de website van het evenement.
Triathlon
Duathlon

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.