Challenge Rome; van dichtbij bekeken

Deze zondag is de tweede editie van Challenge Rome, dit maal over de halve afstand. Trikipedia.nl heeft Andre Kwakernaat geaccrediteerd en op die manier kunnen we van dichtbij onze lezers niet alleen de wedstrijddag, maar ook de aanloop naar de wedstrijd van de Team4Talent atleten laten meemaken. Natuurlijk volgen we zondag, naast het Team4Talent team, ook Yvonne van Vlerken.

Vandaag het eerste verslag:

 

 

Vandaag was het reisdag voor Pleuni Hooijman, Milan Brons en Mark Oude Bennink van Team4Talent. Altijd weer vroeg op en maar hopen dat het materiaal heel aan komt. Gelukkig was dat het geval en hebben Milan Brons en Mark Oude Bennink een klein stukje gefietst.

 

 

De aanloop van 7 km van het zwemmen naar het gebied, waar 3 rondes worden gefietst, is gevaarlijk en voorzien van de nodige drempels en gaten in de weg. Het wisselen van het zwemmen naar het fietsen is bovenop een parkeerdek. Dus gelijk bij de les zijn, na het zwemmen.
Eenmaal aangekomen op het parcours van de 3 ronden is het net een racebaan volgens Mark Oude Bennink. Hier gaan records vallen voorspelde hij, nadat hij samen met Milan Brons even makkelijk de 50km per uur aantikte.

 

 

Het start- en finishgebied is de haven van Ostia. Ostia was in de Romeinse tijd de havenplaats van Rome. De oude stad is grotendeels opgegraven en is een van de best bewaarde Romeinse steden in Italië. En daar fietsen ze hier tussendoor!

 

 

Zwemmen is in de zee en het water was volgens de atleten niet koud. Morgen gaat het hier al los met allerlei wedstrijden. Zondag middag is het hoofdgerecht waar veel geweld aan de start staat.

Morgen meer

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.