Challenge Rome; van dichtbij bekeken (3) – Race dag

 

De dag begon al vroeg en ging goed in Zuid Afrika, Evert bij kop van de wedstrijd uit het water en erbij op de fiets. Een beter begin kun je niet wensen. Ondertussen via de live blog verstappen volgen.. derde.. dat gaat ook goed. Snel douchen en aankleden om niets te missen. Nog steeds ging het goed.. alle spullen pakken in mijn AirBnB appartement (wat mijn eerste keer was en goed bevallen). Om de hoek een cappuccino plus een broodje in een echt Italiaans cafe gekocht.

Even rust.. Romy (vriendin Evert) appt me dat ze de wedstrijd daar live kan volgen op een TV. Ik kijk nog eens Verstappen; penalty.. gedaan met de mogelijke overwinning. Ik denk nog, als de atleten vandaag maar geen penalties krijgen. Milan appt of ik er om 10.30 ben, natuurlijk ik ben een man van de klok en sta ruim op tijd voor het hotel.

 

 

Milan komt als eerste naar buiten, fiets de bus in, daar komt Pleuni.. ziet er gespannen uit.. ook haar speedmax in de bus en op weg naar de AirBnB van Nikki en Mark. Als we er bijna zijn komt Mark er al aan lopen. Spullen de bus in en Mark zegt nog.. mooi van Evert.. We komen aan bij start en finish gebied, de atleten checken hun spullen in en ik ga met Ingo Kutsche (een van de beste fotografen) een kopje koffie drinken. Milan en Mark komen er ook bij zitten. Ineens .. penalty voor Evert… even later appt Ruud dat hij steeds langzamer loopt. En na 8 km is het over.. Romy appt dat Evert uit de wedstrijd is..

 

 

 

De ouders van Milan zijn ook gearriveerd en Yvonne zet haar tas ook even bij ons neer en gaat warm lopen. Nog even een praatje met Sofie Goos en haar man en dan is het 13h. De wetsuits gaan aan en we starten de live uitzending op Facebook. Er wordt niets meer gezegd en de spanning is op de gezichten af te lezen. De wedstrijd begint. Nikki en ik lopen naar het parkeerdek aan de overkant van T1. Daar zijn de eersten in T1 en zowel Mark en Milan zitten er goed bij. Dreitz, een van de favorieten rijdt zo een hek in en vliegt over de kop en moet eerst zijn zadel zien recht te krijgen. Een tijdje later komt Pleuni.

 

 

Omdat het allemaal onduidelijk was met de motoren hadden Ingo en ik besloten om met de bus naar de rotonde op het fietsparcours en zo kon Nikki mee en live uitzendingen verzorgen. Tjonge geen jury te zien dus wordt het een grote stayer wedstrijd. Pleuni zit alleen en moet het op eigen kracht doen. Na 2 rondes weer snel terug met de bus. Even foto maken waar de taxi mij straks moet ophalen, want mijn vlucht is om 19.30 en verwachte tijd van aankomst van Pleuni is 17.30. We komen net te laat om Mark zijn eerste ronde zien in te gaan. Milan ligt derde, tjong wat goed. Even later komt eerst Milan eraan en heeft last van zijn maag. Hij heeft een aantal plaatsen verloren. Pleuni gaat haar eerste ronde in ziet er goed uit. Mark komt bij ons langs en steekt zijn duim op, gaat goed roept hij. Het gaat enorm hard en de kop wisselt snel.

 

 

Voordat we het in de gaten hebben is het al de laatste ronde. Snel naar de finish om Mis net finish Bowden. Na een tijdje komt Milan over de finish al 13e, super knap ondanks de problemen. Markt komt over de finish en zegt gelijk tegen Milan dat hij het knap gedaan heeft. En dat vind ik eigenlijk van beide mannen. Mark kan niet veel meer trainen door zijn drukke baan. Des te knapper dat hij kort achter mannen zit die weken op trainingskampen gaan en niets anders hoeven te doen. Het wordt bijna 17.30 en gelukkig daar komt Pleuni, ze is gedeeltelijk tevreden, maar het is de eerste wedstrijd van het seizoen en ze traint pas een aantal maanden als een prof. Ik vind knap gedaan en nu evalueren. Wat moet anders in de trainingen en hoe lossen we de problemen op. Gelukkig hebben we een professioneel begeleidingsteam die nu aan het werk gaan met de atleten.

 

 

Oh ja, vliegtuig gehaald en 45 min vertraging.. nu snel naar huis en maandag weer vroeg naar het werk.

tot de volgende keer

Andre Kwakernaat

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.