Yvonne zint op wraak…….. dus a.s. zaterdag Challenge Gran Canaria

Challenge Rome was even niet wat ik er van gedacht of verwacht had. Mijn eerste race, zoals iedereen de me een beetje kent of volgt, gaat nooit zo goed, maar dat ik er zo’n zooitje van ging maken, naja had ik ook niet verwacht 🙂 4 maanden geen race was voor mij een eerste keer en dat bleek dus niet zo’n geweldig goed idee. Na 6 hele en 10 halve in 2017 had ik echter echt even een pauze nodig en verdient zou ik zeggen.


Mega zenuwachtig voor de start, zo erg is dat normaal niet, was niet echt leuk moet ik zeggen. Het zwemmen was een groot drama, zeer agressieve persoon naast me, ik wilde haar al ontwijken maar ze wist me toch te vinden, knallen op mijn kop, verdrukt tussen een paar mensen en over en uit, totale paniek aanval, geblokkeerd lichaam en daar ging het idee van heel goed zwemmen, paar dagen ervoor was ik nog een mooie 5:15” gezwommen op 400 meter, nu ja……


Beide wissels om zeep gebracht met wat anders mijn sterke kant is, nu gewoon een zooitje en veel tijd laten liggen. Aan het begin gelijk van het parcours af gefietst, het begin was dus even iets anders dan op het kaartje aangegeven stond. Op de fiets me niet echt sterk gevoeld, was te vlak voor mij en eerlijk gezegd liep alles al zo niet als ik het gepland had. Tweede wissel dus ook verprutst maar dan gelukkig goede benen bij het lopen en van een 9e plek naar een 5e plek gerent.


Al met al was ik erg happy, is ook aan de finish foto te zien, mooi gevoel dat ik het toch maar weer gedaan heb en nog aardig naar voren ben gelopen in dit wel enorm sterke veld. Toch knaagt het bij thuiskomst een beetje en heb ik geen zin 3 weken te wachten met dit trauma van het 1e onderdeel, vallen en gelijk weer opstaan heet dat. Doet me denken aan toen ik 6 was en met een radslag op de balk er vanaf donderde, benen open ggeschaafd aan alle kanten, janken , maar door de trainster bloedend en al gewoon weer op de balk gezet om mijn radslag te doen…..


Dus… Morgen zit ik in het vliegtuig naar Gran Canaria, Challenge Gran Canaria here I come, herkansing en heb er zin in 🙂 

Start Zaterdag 8 uur lokale tijd, 9 uur Nederlandse tijd, startnummer 56! Tip voor de concurrentie, blijf bij het zwemmen uit mijn buurt anders ben ik degene die eens de klappen uitdeelt 🙂 hhhhrgggggg

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.