Yvonne haal haar revanche – winst Challenge Gran Canaria

Na haar 4e plaats vorige week in Challenge Rome bedacht Yvonne van Vlerken dat ze revanche wilde en besloot op het laatste moment af the reizen naar Challenge Gran Canaria. Onderstaand haar relaas:

 

Vorige week ging zo goed als alles mis, bij de herkansing zo goed als alles perfect.
De last minute beslissing het even over te doen bij Challenge Gran Canaria vandaag was een goede, dit parcours lag me ook heel wat beter dan vorige week bij Challenge Rome, laatste genoemde wedstrijd was ook leuk, goed parcours maar te vlak voor mij, ik ben gewoon beter als er wat heuveltjes in zitten.
Heuveltjes waren er dus genoeg, maar liefst 1500 hoogte meter hoorde ik ergens op de technische 90 km aan de kust.

Voor de afwisseling begon de dag al eens goed, echt super lekker gezwommen en gelijk mijn trauma van vorig week verwerkt 🙂

foto James Mitchell


Geweldige fietsbenen en met een coach als  Rik van Trigt en zijn vrouw op het parcours, die nu beiden naar mijn idee geen stem meer over hebben, was het genieten. Rik gaf me perfecte aanwijzingen, juiste splits en zijn energie bij al dat gebrul liet me over het parcours vliegen, trouwens onofficieel mooi een vet fietsparcoursrecord en dat terwijl er vorig jaar toch stevige dames aan de start stonden met Emma Pallant, Lucy Charles, Lucy Gossage, Daniella Sämmler en nog wat granaten….. Het liep dus lekker….
Het lopen liep lekker soepel, maar omdat ik een aardige voorsprong had heb ik gewoon lekker gecontroleerd gerent en genoten van de perfecte dag.

foto James Mitchell

De eerste overwinning van het jaar, ik hoop dat er nog veel gaan volgen, het liefst dan bij jullie in eigen land bij IM Maastricht en Challenge Almere natuurlijk 🙂

Groetjes van zonnig Gran Canaria,
Yvonne

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.