Zwemlopen Valkenburg, Purmerend, Maso in Azië en rondje tri-wereld – WTJ 778

DINSDAG – Nog wel een aantal wedstrijdresultaten te verhapstukken uit het voorbije weekend. De zwemlopen bijvoorbeeld, die brengen ons het voorjaar wel door. Sommigen al vanuit buitenbaden, anderen nog binnen.

 

In Valkenburg waren Rob Riksen uit Nuth en Marjan Andringa-van der Woude uit het hoge noorden de snelten. Marjan werd zelfs tweede totaal. Het startveld was niet zo heel groot, maar dat doet niets af aan haar prestatie. Op de korte waren het de Belg Leo Michel en TC Twente-atlete Deborah Wissink die de zege opeisten. Ook Deborah werd tweede overall. Vierde en tweede vrouw was Birgit Berk trouwens. De estafette ging naar Jeanine Kocken en Jeffrey Reijnders. Bij de jeugd was Rens van Beek weer eens de sterkste, beste meisje was de Tongerense Patrycja Wasiukiewicz, geen makkelijke naam voor de speaker. De mini’s werden winnend afgesloten door Jesse Marijn Thimister en Julie Cuypers, dit seizoen ook al eerder succesvol. In de nog jongere groepen waren het allemaal Belgische kinderen, die de snelste zwemlooptijden neerzetten.

Jeffrey en Marleen in Purmerend

 

De zwemloop in Purmerend was op die zo warme zondag. Jeffrey van der Park klopte Johan Postma en Rinse van de Ouweelen, daags ervoor nog in Austerlitz. Bij de vrouwen zwom Nicky van Bruggen snel, maar was Marleen Haakma de veel betere loopster. Ze had zes minuten voorsprong op Nicky. Derde eindigde Regina Homan. De korte afstand was voor Mark Schram en Rosa de Hoog en bij de mini’s bleek Emma van Leeuwen de enige deelneemster.
Gezocht naar de zwemloop in Eindhoven bleek dat vrijdag al onderdeel geweest te zijn van de Koningsspelen. Mooi initiatief om de jeugd op die manier in aanraking te laten komen met zwemloop en misschien in de toekomst wel een triathlonnetjes, waar dan eigenlijk ook de koning en koningin naar toe zouden moeten. In plaats van nu Twello.

 

Syrische Nederlander

 


In Subic Bay op de Filippijnen zette Mohamad Masoo zijn eigen ‘road to Tokyo’ voort. In deze ITU-race meetellend voor de Asian Cup eindigde ‘onze Syrische’ triatleet als 21e. De winst ging naar de Portugees Filipe Azevedo. Geen Nederlanders meer achtergebleven op Cyprus voor de tweede grote race binnen een week op het eiland. Het betrof zondag de Xterra in Akamas. De winst ging naar de Spanjaard Roger Serrano en de Hongaarse Brigitta Poor, die klaarblijkelijk niet te kloppen is. Ook niet door de sterke Chileense Barbara Riveros. In de andere Xterra, toevallig ook op de Filippijnen maar dan op Cebu ging de winst naar Zuidafrikaan Bradley Weiss en Carina Wasle uit Oostenrijk.

 

Halves, halves

 

 

Nog wat halves hier en daar. De 70.3 Ironman Florianopolis ging naar oud-Maastricht winnaar Igor Amorelli en Pamella Oliveira, allebei voor eigen publiek. De 70.3 IM in het Peruaanse Lima is gewonnen door de Franse oud-wereldkampioen Cyril Viennot (over een maand in Lanzarote aan de start). Hij versloeg titelverdediger Andy Potss. Beste vrouw was de Amerikaanse Sarah Piampiano. Jonathan Kock was beste Arubaan op een 549e plaats. Een IM in Brazilië, dan ook een Challenge in Brazilië. In Cerrado wonnen Reinaldo Colucci en Carolina de Lima Furiela. Ook in Melbourne een Challenge met het overwinningsgebaar van Mike Phillips en Annabel Luxford. De Belg Stephane van der Bruggen – fan van Trikipedia – werd 29e. Dan ook nog de Ocean Lava race in het Sloveense Pasrenzana. Winst voor Jaksa Diklic voor eigen volk en de Italiaanse Roberta Maule.

 

 

Hoe het kwam weten we niet, maar op 18 maart zijn we de crossduathlon van Alphen aan den Rijn vergeten. Kan zijn dat de organisatie niet was opgenomen op de NTB-kalender. Hoe dan ook. Zaterdag in Austerlitz vernamen we van recreantenwinnaar Chris van Vliet dat het zijn tweede seizoenszege was. Op de vraag waar hij eerder de beste was, kwam Alphen dus als antwoord. Terughalend won de Overvener daar van Jacco de Bruin en Vincent Beijk. De laatste viel zaterdag ook in de NK-medailles. Bij de vrouwen was Alieke Hoogenboom voor de derde keer de snelste in Alphen. Op enige afstand volgde juniore Silke de Wolde als tweede en Marije van Schilden als derde.

Tot slot. We hebben er allemaal hard voor gestemd, maar helaas kwam Iris Dijkstra een paar stemmetjes te kort voor Expeditie Robinson. De tv-makers beschouwen het nu al als een groot gemis. Wij ook.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.