Tessa Kortekaas tweede in Volcano Triathlon Lanzarote; haar verhaal!

Vulcano triathlon Lanzarote, de oudste Spaanse triathlon, hij stond tussen haakjes op mijn kalender.

 

 

Ik race graag, maar enkele weken voor de Ironman (26 mei), wil ik de best mogelijke voorbereiding. Dus als het in het programma past, sta ik uiteraard aan de start. Na twee intensieve trainingsweken, mocht ik het afgelopen week wat rustiger aan doen, dus ik zou uitgerust en vol power aan de start staan. Volgens de coach zou ik gaan vliegen, en hij had gelijk… Ik was klaar om te knallen in een veld van zo´n 100 dames inclusief pro´s. Na het bekijken van de startlijst hoopte ik op een top 5. De 1500 meter zwemmen vond plaats in de lagoon van Club La Santa. Ik boek vooruitgang op mijn niet-zo-sterke-onderdeel en ook vandaag voelde het goed.

Als 13e kwam ik uit het water en haastte mezelf naar mijn fiets, de klopjacht kon beginnen. De bikecourse was een heen-en-weertje van 2x 20km, verre van vlak en verre van windstil. Ik haalde enkele meiden in en op het keerpunt na 10km realiseerde ik dat ik 8e lag. ¨Goh, als ik nou als 5e van de fiets af kom en mijn plek tijdens de run kan behouden…¨, dacht ik.

De motor begon warm te draaien, de benen voelden top en na 30km lag ik 4e. Uiteindelijk flikte ik het om tegelijk met nummer 2 aan het lopen te beginnen. Ze kon me niet volgen, ik vloog, maar vloog ik niet te hard? Ik wilde niet temperen met 3 pro´s in mijn kielzog, ik moest door: ¨Kom op Tess, 10 km ´maar´. Halverwege leek ik even een dipje te krijgen, maar na het keerpunt op 5 kilometer, zag ik dat ik íets was uitgelopen. Volhouden was de enige opdracht voor de resterende 5 kilometer, nummer 1 was te ver weg om in te halen (2 a 3 minuten). De laatste 2 kilometer wist ik het: top 5, podium, 2e!!!

24min??‍♀️+1u03??‍♀️+40min??‍♀️=2:12:05

Heel blij met dit resultaat, met de vorm zit het goed! We gaan aftellen, 4 weken: Ironman Lanzarote! En dit keer mag je me binnen schreeuwen Ruud, het wordt een feestje!

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.