Speakerscorner: Het seizoen gaat nu echt beginnen

 

Tja, daar zit je dan achter je bureau (lees eetkamertafel)  en overzie de complete chaos. Je realiseert je dat het 28e seizoen als triathlonspeaker echt gaat beginnen.
Het gezin overigens ook, want zij zijn veroordeeld tot het eten van de maaltijden elders 🙂 .

Het 28e seizoen en wederom kijk ik uit naar al die geweldige wedstrijden in het verschiet dit jaar, al die bijzondere atleten, al die mensen die schuil gaan achter de organisatie van die mooie wedstrijden en al die vrijwilligers die atleten en mij in staat stellen wekelijks te genieten.

Ergens in mijn leven/opvoeding moet er vast iets ernstig fout gegaan zijn, hoe zou het anders te verklaren zijn dat je na zoveel jaren nog steeds met heel veel plezier uitkijkt naar de start van een nieuw triathlonseizoen, een hobby die zo veel tijd vreet . Psychologen hebben er vast een verklaring voor.

Vakantiedagen worden gespendeerd aan triathlon in plaats van echt vakantie, uren van voorbereiding worden inmiddels door het gezin als normaal gezien; Triathlon en Trikipedia.nl zijn een begrip in huize de Haan. Persoonlijk krijg ik er heel veel voor terug, maar het wordt ook “gewoon”  geaccepteerd door mijn naasten. Ze kennen me niet anders!

Afgelopen zondag begon het in Enschede, de laatste dit seizoen zal ergens in oktober zijn. En ik doe ze allemaal met enorm veel plezier! Iedere wedstrijd is bijzonder! Elk weekend weer.

Zo’n moment van beschouwen van je eigen doen en laten levert fraaie gedachten op.

Ik geniet van die gedachten
Ik geniet van iedere wedstrijd
Ik geniet van Trikipedia.nl
Ik geniet van de dagelijkse contacten met maatje Wim
Ik geniet van al die contacten met atleten

Ik geniet van  de vriendschappen
Ik geniet van de combinatie werk en hobby
Ik geniet van de mensen waar ik van hou!

KORTOM, ik geniet van mijn leven.

 

Morgen mijn koffertje pakken voor Ironman Lanzarote, ieder jaar toch ook weer heel bijzonder!

Later dit seizoen volgen nog een dertigtal geweldige wedstrijden. Vier hele triathlons, de 25e keer Almere, Europese triathlonraces, een aantal Nederlandse kampioenschappen, teamcompetitiewedstrijden, een wedstrijd waar ik zelf in het bestuur zit en al die andere wedstrijden: IK HEB ER ZIN AAN !

 

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.