Review Zone3 Aspire wetsuit door Bonnie van Wilgenburg

 

 

Bonnie van Wilgenburg testte ook het wetsuit van Zone3, hieronder haar bevindingen:

 

 

 

Womens Aspire

 

Het Aspire wetsuit is de meest bekende wetsuits van Zone3. Dit was Zone3’s eerste wetsuit, die al meer dan 10 jaar bestaat en continue geoptimaliseerd wordt met de nieuwste technologie. Dit wetsuit is daarom ook zeer populair en krijgt meestal de hoogste ranking/punten in reviews en ontvangt regelmatig “awards” voor zowel prijs/kwaliteit en kwaliteit.

Ik kan ook bevestigen dat het inderdaad een top wetsuit is voor een goede prijs, vanwege het comfort, materiaal en goede combinatie van verschillende panels, voor snelheid en efficiency.

Het Aspire wetsuit zit erg comfortabel en sluit goed aan. Ook rondom de nek zit het goed en ik heb geen last van “chaffing” met dit wetsuit. Inderdaad, Zone3 heeft een speciaal “comfort collar design”. Er is veel flexibiliteit rondom de schouders, en in het design is daar ook goed over nagedacht. Het wetsuit is gemaakt van het bekende top-end “Premium SCS Yamamoto” materiaal. Er zitten geen naden op de schouders, wat fijn is. Er worden verschillende panels/diktes gebruikt, met het dunste, en daarom meest flexibele panel, rondom de schouders (1.5 mm), wat erg fijn zwemt. Rug is 3 mm en armen 2/3 mm. Vervolgens heeft Zone3 het wetsuit specifiek aangepast voor het vrouwen en mannen model, waarbij mannen iets meer buoyancy hebben op het borstdeel, en juist wat minder bij de bovenbenen.

 

 

 

 

Voor triatlon is het belangrijk dat de wetsuit makkelijk/snel uitgaat. Ik vond het erg makkelijk/snel met deze wetsuit, ook met de traditionele YKK rits (van boven naar beneden). Ik persoonlijk vind dit sowieso fijner dan andersom, omdat ik zo ook zelf makkelijk de wetsuit aan kan trekken, zonder hulp. Zone3 gebruikt hun speciale “pro-speed cuffs”, gemaakt om sneller/makkelijk de wetsuit uit te trekken.

Het is echt te merken dat Zone3 een expert is in wetsuit design en dat zij alles tot in detail hebben getest/geoptimaliseerd. Bovendien is de prijs/kwaliteit inderdaad zeer goed. Een aanrader dus.

 

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.