Wouter Duinisveld start met zijn kids in Trihartlon en is openhartig!

Op 10 juni is de Trihartlon in Biddinghuizen, Wouter Duinisveld zal daar samen met zijn kinderen meedoen.

 

https://vimeo.com/269600869

 

Wouter Duinisveld: ‘Dit doe ik voor het eerst samen met mijn kinderen.”

 

Het wordt een bijzondere dag voor Wouter Duinisveld, zondag 10 juni in Biddinghuizen. Voor de eerste keer sinds het hart van een ander zijn leven redde, start hij samen met zijn twee kinderen in een sportevenement: de familie Trihartlon van de Hartstichting.

“Ik ga zwemmen, mijn zoontje en ik gaan samen fietsen en mijn dochtertje komt erbij als we gaan lopen. Zo halen we samen de finish. Wie had dat ooit gedacht”, zegt de Hagenaar.

In 2006 verwoest een virus zijn hart. Een week later krijgt hij te horen dat hij zonder een donorhart niet kan verder leven. Nog voor de transplantatie, krijgt hij vier keer ernstige hartritmestoornissen. Reanimaties brengen hem terug in leven totdat een kunsthart zijn volledige hartfunctie overneemt. Tien maanden is hij afhankelijk van een elektrische pomp, die werkt op batterijen of een adapter.

 

 

 

 

Zodra hij hersteld is, besluit Duinisveld zijn droom – een triatlon volbrengen – te verwezenlijken. Toen nog 1/8e. Mensen verklaarden hem voor gek, een atleet met een donorhart, gaat dat wel goed? “Maar het ging prima en smaakte naar meer”, zegt hij lachend. Sindsdien maakt hij deel uit van een professioneel triatlonteam (Team4talent), volbracht hij vele hele triatlons en geniet hij in die sport wereldwijde bekendheid.

“Dat de Hartstichting nu een Familie Trihartlon organiseert, vind ik geweldig. Het is bijzonder om samen met je kinderen of vrienden te sporten. En dat ook nog voor het doel waar ik zoveel mee heb en ook zoveel aan te danken heb. Ik kijk er enorm naar uit. En Olivier en Sophie ook!”

Doe jij ook mee aan de Familie Trihartlon? Geef je nu op!

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.