Sarissa de Vries en Marco van der Stel Nederlands Kampioen sprint

 

Na twee keer een derde, twee keer een tweede plaats pakte Sarissa de Vries vandaag voor de tweede keer de Nationale titel op de sprint triathlon tijdens de 010-Triathlon. Jony Heerink miste de aansluiting bij de kopgroep, maar kwam met een geweldig loopnummer terug op het podium naar het zilver, Lotte Wilms behaalde in haar eerste wedstrijd in Nederland, ondanks materiaalpech, brons

Marco van der Stel pakte de titel van de mannen. Samen met Jardy van den Heuvel uit het water en goed samenwerkend op de fiets wist van der Stel de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Visma Trican atleten Youri Keulen en Thomas Cremers behaalden zilver en brons.

Zijn partner Quinty Schoens behaalde de titel bij de dames junioren, voor Barbara de Koning en Joyce Caro.

De junioren mannen werd met overmacht gewonnen door Niek Heldoorn, die zijn 4e titel op rij pakte. Zilver en brons gingen in die categorie naar Victor Goené en Joost Somsen

 

De dag begon al bijzonder met een ultieme sprint bij de dames jeugd tussen Luna de Bruin en Tamar Veltman. brons was er voor Aniek Mars.


Bij de jongens jeugd treedt Niels van Lanen in de voetsporen van zijn broer Jelle en wordt Nederlands Kampioen,  Thijs Roelen deed zijn laatste triathlon en werd tweede (hij gaat zich volledig richten op atletiek op hoog niveau) , het brons was voor Mischa Hermans.

Het podium bij de masters leverde goud op voor Sione Jongstra (D40), Gonny Rosendaal (D45), Audrey Breur (D50), Marijke Zeekant (D60), Kitty van Bloois (D65), Sjoerd Veltman (H40), Richard de Groot (H45), Ron Band (H50), Rene van Ravenzwaaij (H55), Jac Derix (H60), Bert Rijneveld (H65) en Eelke de Boer (H70)

Morgen meer in het WTJ over het NK sprint in Rotterdam.

 

Tenslotte de kleinste, de jongste atlete van vandaag; Puck Oudeman. Zij stal mijn hart vandaag

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.