Wouter Duinisveld met zijn kids bij de Trihartlon; Het leven is mooi. Leef, droom en geniet!

Wouter Duinisveld deed na twee jaar weer een triathlon en wel een hele speciale; de TRIHARTLON, samen met zijn kids Sophie en Olivier; zijn verslag.

 

 

Vandaag was de dag. Voor het eerst in twee jaar stond ik aan de start van een triatlon en wat voor één, de familie Trihartlon van de Hartstichting in Biddinghuizen. De afgelopen jaren heb ik veel fysieke tegenslagen gehad. Sinds enkele weken kan ik, dankzij, een pacemaker, weer met regelmaat sporten.

Zeven jaar geleden finishte ik mijn allereerste triatlon. De afgelopen jaren heeft deze fantastische sport mij heel veel vreugde, herinneringen en sportvrienden opgeleverd. Triatlon gaf me meer dan waar ik ook van durfde te dromen. Dit keer startte ik niet alleen, maar samen met mijn kinderen, Olivier (5) en Sophie(3). Na jaren aan de zijlijn bij mijn wedstrijden, konden ze uiterlijk een keer meedoen. Uiteraard was ook Guido (Vroemen) van de partij. Hij startte samen met zijn dochters. Ook voor hen was het de eerste triatlon.

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan om richting Biddinghuizen te rijden. Het evenement was bij Sports & Fun park van Flevonice, een perfecte locatie voor een triatlon. De locatie was vandaag volledig overgenomen door het rood van de Hartstichting. De organisatie was dik in orde. We werden hartelijk ontvangen en konden meteen door naar het wisselvak. Dit wisselvak lag direct naast het zwemwater, de finish en een horecagelegenheid voor de fans.

We hadden ons ongeschreven voor de kortste afstand, 100 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,25 kilometer hardlopen. Ik zou alleen zwemmen, Olivier zou mee met mij samen fietsen en Sophie zou ons vergezellen voor de afsluitende loopronde. De kinderen en ik waren zeer ontspannen. Bij het Flevonice zijn veel faciliteiten voor kinderen, iets dat perfect past bij de doelgroep.

Na een dikke knuffel sprong ik het water in. Samen met Guido en zijn meiden was het wachten op het startschot. Ik was goed weg en kwam als tweede bij de eerste boei. Normaal was dat altijd stoeien en wringen, maar vandaag was daarvan geen sprake. Ik kwam kort daarna ook samen met de eerste het water uit. Olivier stond al klaar bij zijn fiets. Samen snel de helm op en de fiets op. Wat een gaaf gevoel om samen deze 5 kilometer te fietsen. Zo trots reed ik aan zijn zijde. Lekker kletsend, maar toch geconcentreerd fietste mijn kanjer zijn eerste 5 kilometer aan één stuk ooit. We kwamen goed van de fiets. Olivier was iets vermoeid. Toen ik hem vroeg of hij ook mee wilde lopen zei hij “opgeven is geen optie papa, we gaan door”. Me tranen in mijn ogen van gelukt en met een verse bak energie, in de vorm van Sophie, begonnen we aan de afsluitende loopronde. Ze gingen er als een raket vandoor waardoor we vervolgens afwisselend hardlopend en wandelend de finish bereikte. Wat een moment, met onze handen inde lucht alsof we gewonnen hadden passeerden we de finish. Wat een dag, terwijl ik uitschrijf schieten de tranen weer in mijn ogen.

Na alle Ironmans en andere races dus nog een droom die werkelijkheid wordt. Deze staat heel hoog op de lijst met mooiste gebeurtenissen in mijn leven. Herinneringen maken is wat ik na mijn harttransplantatie graag wilde. Dit is er één om nooit te vergeten. Ik kan iedereen, triatleet of niet, aanraden om hier volgend jaar te starten. Zet het nu alvast in je agenda en zorg dat je erbij bent in 2019!

Tot slot willen wij alle mensen die ons gesponsord hebben vandaag heel erg bedanken. Samen met alle andere deelnemers hebben we meer dan 10.000 euro opgehaald! We zijn weer een stapje dichterbij het uit de wereld helpen van hart- en vaatziekten.

Het leven is mooi. Leef, droom en geniet!

Sophie, Olivier en Wouter

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.