Eerste editie Familie Trihartlon levert €13.206 op voor de Hartstichting

Eerder al van Wouter Duinisveld een berichtje hoe leuk de Trihartlon was zondag. Tussen al het geweld van Leeds, Weert, Amsterdam, Geraardsbergen, Huizen enzovoorts is het goed te weten dat onze sport zich ook voor bijzondere projecten leent. Een prachtig bedrag bijeen gebracht door louter bijzondere mensen. Moge de Trihartlon een vaste plaats in onze harten en op de kalender veroveren.

 

 Zondag 10 juni 2018 vond de eerste editie van de Familie Trihartlon plaats. Tijdens dit nieuwe evenement van de Hartstichting konden deelnemende families op het parcours van Sports & Funpark Flevonice in Biddinghuizen in estafettevorm zwemmen, fietsen en lopen. Hun inspanningen leverden €13.206 op voor de Hartstichting.

 

Feest voor het hele gezin

David Verschoor van de Hartstichting:

“Geweldig dat zoveel gezinnen een sportieve, gezellige en zonnige dag met elkaar hebben kunnen beleven. Tegelijkertijd dragen de bezoekers en deelnemers bij aan een maatschappelijk doel: ervoor zorgen dat mensen het maximale uit hun leven, uit hun hart, kunnen halen. Het bedrag besteden wij aan onderzoek naar hart- en vaatziekten. De Hartstichting is trots op het resultaat en wil alle 139 deelnemers en de vele vrijwilligers en supporters, die zich voor de Familie Trihartlon hebben ingezet bedanken. Wij kijken nu al uit naar de 2de editie in 2019!”

Onder de deelnemers bevonden zich ook voormalig wielrenster Leontien van Moorsel met haar gezin. Ook triatleet Wouter Duinisveld, die een bijzonder hartverhaal heeft, ging samen met zijn kinderen de uitdaging aan.

In samenwerking met  JOGG Dronten en Team-Fit werd een gezonde omgeving gecreëerd. Zo was er gratis drinkwater voor de deelnemers en was er een ruim aanbod van gezonde snacks, zoals fruit en snoeptomaatjes.

Uitdagende estafette

De Familie Trihartlon is een nieuw evenement van de Hartstichting waarbij deelnemende families in estafettevorm zwemmen, fietsen en lopen om samen de verschillende afstanden van de Trihartlon te volbrengen. Familieleden mogen elkaar aflossen en bepalen zelf wie welke afstand zwemt, wie welk stuk fietst en/of hardloopt. Na afloop van de estafette is er volop tijd om te ontspannen. De Trihartlon biedt families een hele dag fun, samen sporten en spelen. Genieten in de speeltuin, alle klim-, klauter- en modderobstakels trotseren en roetsjen van de waterstormbaan.

Voor meer informatie over dit evenement ga naar www.trihartlon.nl

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.