Geert Schipper naar Hawaii door winst IM Luxemburg

Het persoonlijke verhaal van Geert Schipper over zijn kwalificatierace in Luxemburg.

 

Wat een dag. Stuk ben ik niet, teleurgesteld ook niet. Het slot voor Hawaii is binnen.

Haken en ogen en excuses over dingen die beter hadden mogen gaan zijn er altijd. Met mijn altijd opgeheven hoofd is er na de finish een heerlijk bakkie koffie. Speciaal geregeld door de speaker. Daar waar valide finishers omvallen van uitputting, geniet ik van een heerlijk cappucino. De wil om te winnen is belangrijk.

Hoewel iedereen wel het misselijke zenuwachtige gevoel vlak voor de start herkent, had ik daar nu duidelijk meer last van dan anders. Geen hap door mijn keel en met moeite een bidon koolhydraten naar binnen. 09.05 mag ik weg, 29 minuten later kom ik met ruim 2 k zwemmen uit het water. Nog geen 2 minuten start ik aan de 90 km fietsen. Heerlijk voor de wind met ruim 41 gemiddeld tot het eerste keerpunt. Terug tegenwind en dan na 36 km. de eerst klim.
Geloof mij dat is niet de eerste de beste maar zeker ook niet de zwaarste. Er volgen meer klimmetjes door het prachtige Luxemburgse landschap. Eigenlijk bijna jammer dat we zo snel mogelijk door dit schitterende land moeten fietsen. Ik kom met een gemiddelde van 32 km/h de wisselzone binnen. Nu nog maar ff 21 km. wheelen.

Het is druk op het soms smalle parcours en moet regelmatig behoorlijk schreeuwen om aandacht te krijgen van de lopers zodat ze enigszins vrij baan voor me maken. Zonder ongelukken finish ik in 4: 13:48.

Ik ben 20e overal en veruit de 1e handbiker vandaag. Ik ben blij dat ik met de overwinning een slot voor Hawaii mag kopen van 1000 dollar.

Had stiekem gehoopt op een tijd onder de 4 uur maar kan er verder prima mee leven. Ik blij, de Coach Jelmer v Waveren blij, de NTB is blij en mijn sponsors zijn blij. Doel bereikt dus!

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

One thought on “Geert Schipper naar Hawaii door winst IM Luxemburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.