Nieuwe Nietje of Nierup voor Omar en Talisa, Christel Muis wint Franse hele – WTJ 844

DONDERDAG – Wie, net als wij, trouwe fan van de website van Mylaps is, moet dezer dagen even geduld hebben. De vaste uitslagenpagina ligt er uit, maar door naar een desbetreffende organisatie/evenement te surfen kun je er toch bij komen en geeft Mylaps als vanouds de resultaten weer. Ook die van woensdagavond met ‘De achtste van Nierup’ staan er al op. Voor de niet-Noord Hollanders, dat is de triathlon van Nieuwe Niedorp. En de Almeerse boys Brons bestempelen de race als ‘Nieuwe Nietje’.

Vijf vingers in de lucht voor Omar


Het was weer feest in het dorpje waar traditiegetrouw op de eerste woensdag in juli de driekampers bijeen komen. Het is langs de kant nog net geen Solarberg, maar dezelfde kippenvel die bijvoorbeeld Carlo Pullens (overigens toch uit bed gekomen) in Roth voelde, ervaren de deelnemers in NN ook een beetje. Dat Milan Brons zijn titel niet kon verdedigen wisten we al. Op krukken moedigde hij zijn broer Omar aan om de titel toch wel in de familie te houden. Daarin slaagden de broers. Omar was op alle fronten superieur aan Tristan Olij, tot dan toe onverslaanbaar in de Noord-Hollandse woensdagavondwedstrijdjes. Uitgerekend in zijn eigen dorp zit er toch altijd weer een ‘Brons’ voor. Omar komt met zijn vijfde zege steeds dichter in de buurt van ‘mister NN’ Eric van der Linden, die zeven van de 32 edities wist te winnen. De derde plaats ging naar nieuwkomer in het vak Jeffrey van der Park. De baanatleet/triatleet uit Purmerend snelde in de slotfase Emiel van Tongerlo nog voorbij. Snelfietser Joris de Boer volgde daarna en als zesde kwam de snelste loper van de avond Matthijs Künzel het Kerkplein opgelopen. Peter (pa) van Egdom viel uit.

Talisa wint voor de derde keer


Mooi dat ook oud-winnaar Chris Brands weer een duik kon nemen in De Rijd. Chris was na Challenge Venetië lang uitgeschakeld, maar komt nu voorzichtig weer terug. Hij finishte als negende. Werd Joris vijfde, zijn vriendin Talisa van der Fluit greep haar derde zege in deze 1/8e, waar nu 600 meter gezwommen werd in de 24 graden warme Rijd. Het bleef lang spannend bij de dames, want Tanya ten Velden zette haar zinnen ook op de eindzege. Met een halve minuut verschil kwamen ze over de finish, derde finishte Marieke van Lierop. In de trio-triathlon ging de zege bijna ook naar Brons. Het winnende drietal noemde zich namelijk ‘I.p.v. Brons’. Het waren Kim Hittinger. Leon Koch en Milco Driessen. Met 130 trio’s was het festijn weer compleet. Op naar de volgende in N-H: die van Schagen.

Winst voor Christel op Noordfranse hele


De Ch’Triman afgelopen zondag in Gravelines; ook een hele triathlon. Nederlands succes, want Christel Muis won. De Vlaardingse is groot liefhebber van niet al te bekende hele triathlons. Misschien wel daardoor eindigt ze regelmatig vrij kort. In de Ch’Triman was ze na 10.54.03 klaar, goed voor goud. Twee uur later volgde Laurence Cadal als tweede en dat waren alle vrouwen aan de finish op een totaal 191 deelnemers. Een volledig Belgisch gekleurd podium in de Noordfranse wedstrijd met als winnaar François Fouss in een rappe 8.22 uur. Naast Christel was er nog een Nederlander: Frank Lenaerts, goed voor een 33e plaats in 10.17 uur.

Carlo’s heup

Kom nog even terug op Carlo Pullens, want zijn rentree in Roth was toch wel een speciale. Vorig jaar kort voor de wedstrijden aangereden en toen nooit gedacht uberhaupt nog eens een marathon te kunnen lopen. De orthopeed had een heupoperatie voorzien, drie weken voor Roth 2018. Tot Carlo plots vorderingen maakte met oefeningen. Carlo: ,,Ik had de handdoek al in de ring geworpen. Wie weet blijf ik nu nog even doorgaan.’’ De Brabander werd 64e in 9.15 uur met een marathontijd van 3.32 uur!!!


De Saerbecker triathlon was ook in Duitsland. Iets kleiner dan Roth weliswar. Erik Lenfert deed er aan mee. Hij werd elfde overall, tweede M45 en haalde een nieuw pr op de Olympische afstand in 2.05.10. ,,En dat op mijn 47e met de helft van het aantal trainingsuren dan voorheen.’’ Winnaar was de Duitser Frank Mertins in 1.57 uur. Stefanie Schwaninger was beste vrouw.

Het komende weekeinde doornemen schiet er nu nog beetje bij in. Doen we in de vrijdagaflevering. Behalve dan het Multisportsfestival in het Deense Fyn. Een soort Olympische Spelen van de ITU-sporten met uitzondering van de OD. De duatleten bijten vrijdag het spits af. Op de korte afstand speelt Oranje de kaart Lesley Smit en Jony Heerink. Later in de week komen crosstriathlon, aquathlon, aquabike en ook lange afstand RBR nog voorbij. In het weekend is er weer ontzettend veel. Komen we op terug.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.