Kijkje in de keukens van Brons en Van Egdom

WOENSDAG – Na wat hectische daagjes, gaan we het weer over de sport hebben. Over de atleten vooral, want zij maken deze site de moeite waard om gelezen te worden. Hoe beleven onze toppers  de zomervakantie? Geen Playa del Costa, maar rondje Spakenburg. Trikipedia mocht twee dagen mee met…..

 Trainen met Jorik & Omar

Na de WK Mixed Team Relay in Hamburg en de halve Triathlon in Klazienaveen zou je denken dat Jorik van Egdom (23 jaar) en Omar Brons (25 jaar) een beetje gas terug nemen. Jorik werd zondag vijfde op het WK, Omar was voor de tweede keer binnen een week tweede, nu op de Drentse halve. Deze mannen trainen al een jaar of zeven regelmatig samen met elkaar, vaak met Milan Brons (nu geblesseerd) er ook nog bij.

Ondanks dat er een groot verschil zit in elkaars wedstrijdprogramma hebben deze drie atleten een hoop aan elkaar. Jorik geeft aan: ,,een atleet die alleen maar OD’s en Sprints start kan prima met jongens samen trainen die alleen 70.3’s starten, alleen de specifieke prikkel trainingen zijn wat anders.’’

Trikipedia kreeg de goedkeuring om twee dagen exact te weten wat deze mannen trainen. Dinsdag vanaf huize Brons in Almere, beter bekend als het ‘Clubhuis’ geven ze aan. De BBQ dinsdagavond als herstel, mocht er zeker zijn. Woensdag vanaf Rhenen, waar Jorik tegenwoordig woont.

In twee dagen een kleine tien uur weg trainen. ,,Daar zijn wij heus niet de enigen in, je moet alleen niet alles hard doen, dat gaat niet direct na een wedstrijd’’, meldt Omar wellicht ten overvloede.

Na vandaag gaat de intensiteit weer naar beneden maar de omvang blijft nog een extra dag hoog. Daarna twee dagen wat minder in verband met de wedstrijden van komend weekend. Jorik is in training voor WTS Edmonton in Canada op 27 juli, Omar is druk bezig om fatsoenlijk de berg waar morgen de Tour finisht op te komen: 3 augustus de Triathlon Alpe d’Huez.
Hierbij het logboek van de voorbije dagen:

Logboek Omar & Jorik:

Dinsdag 17 juli: Almere.
1u 15m. Zwemtraining.
Zwembad Almere Stad.
Kern: onder andere 4x 1000 meter.
4.4 kilometer.

3u. Duur rit.
Rondje Nijkerk, Spakenburg, Hilversum.
100km.

1u Duurloop.
13.5km.

Woensdag 18 juli: Rhenen.
1u 15min. Zwemtraining.
50m buitenbad Bennekom.
Kern: oa. 500m, 8x 200m, 500m.
4km.

1u 15min. Baantraining.
Atletiekbaan Wageningen.
5km inlopen, kern: 10x 400m (over race pace), 5km uitlopen.
16.5km.

2u. Duur rit.
Rondje Wageningen, Renkum, Ochten.
64km.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.