Sprookjeshuwelijk Yvonne en Per; Goud voor Geert en Maurits, zilver voor Margret in Tartu – WTJ 857


DONDERDAG – Het triathlonhuwelijk van de eeuw is vandaag gesloten. Yvonne van Vlerken gaf vandaag ergens in Duitsland (we zijn geen Privé hè, dus we verklappen niet alles) haar ja-woord aan de al even sportieve Per Bittner. Per is zelfs zo sportief dat bij de keuze voor de achternaam, die van zijn bruid de doorslag gaf. Als dat geen pure liefde is. Dus vanaf vandaag zien we in toekomstige uitslagen niet alleen Yvonne van Vlerken staan, ook Per van Vlerken spreekt een duchtig woordje mee. We kregen vanmiddag een foto van het stralende paar, wie weet volgen er de komende dagen nog wel meer. Vanaf deze plaats zegt Trikipedia alvast: van harte gefeliciteerd.
Het verliefde stel houdt een zwemmende, fietsende en lopende receptie op 5 augustus in Maastricht en op 8 september in Almere. Daar kunt u ze allen nog eens uitgebreid feliciteren, bij voorkeur na hun finish trouwens.

Felicitaties gaan ook uit naar de paratriatleten, die vanochtend het goede voorbeeld gaven op het Europees kampioenschap triathlon in Tartu, tweede stad van Estland. Daar waar Tour-renner Raina Taaramäe vandaan komt, vorige week nog derde in de tiende Tour-etappe. Maar dat zijn we door de Nederlandse successen van Tom Dumoulin en Steven Kruiswijk al weer haast vergeten.

EK Paratriathlon Tartu

  
Goed Tartu dus. Zonder een grammetje goud kwam de Nederlandse ploeg vorige week terug uit het Deense Fyn. Wel tien maal zilver en/of brons daar. En in Estland zijn de eerste klappen meteen een daalder waard. Geert Schipper was bij de para’s een klasse apart. Misschien kwam zijn titel niet onverwacht, die van Maurits Morsink bij de PTS2 was dat wel. Zijn allereerste en vol overtuiging. En passant greep Marget Ijdema het zilver bij de PTWC. Voor Daniel Knegt met zijn guide Koen de Leeuw was in de PTV1 een zevende plaats weg gelegd en de vijfde Nederlandse paratriatleet Matthijs Schakel kwam als elfde over de streep in de PTS4.

Vandaag – vrijdag – is de grote dag voor de juniores. Quinty Schoens, Joyce Caro, Silke de Wolde en Dirkje Lebouille openen het EK voor de juniores. Daarna zijn de junioren/jongens aan de beurt: Niek Heldoorn, Victor Goené (van Fyn naar Tartu) en Joey van ’t Verlaat. In de middaguren is het dan tijd voor de elite. Maya Kingma mag het in haar eentje doen, maar dat is ze wel toevertrouwd. Na Hamburg zijn niet alle Europese toppers naar Estland afgereisd, dus we zullen zien. Komt ook omdat het EK Olympische afstand er over een week of twee ook al weer aankomt: in Glasgow in dit geval.
Zaterdag komen in Tarte vanuit de waves van agegroupers nog eens acht Nederlanders in actie. Afwachten of er ook dan medailles bijkomen. De meeste kansen dichten we Quinty toe, maar verrassingen zijn nooit uitgesloten. Zondag is dan nog de Mixed Relay voor junioren, maar daar staat de Nederlandse ploeg niet bij. En aan het einde van vier dagen topsport geeft de organisatie in Estland de ETU-vlag over aan de mensen van de Stadstriathlon Weert.

Olympische Spelen

Noteer ook alvast in uw agenda: 27 en 28 juli 2020. De data van de Olympische triathlons in Tokyo, op maandag de 27e voor mannen, op dinsdag de 28e voor vrouwen. Vier dagen krijgen de triatleten dan tijd om op adem te komen. Want op zaterdag 1 augustus 2020 maakt de Mixed Relay zijn/haar Olympisch debuut. Laten we zeggen dat we medaillekansen hebben op zowel 28 juli en beslist ook op 1 augustus.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.