Team Fleur in Urk – die hele bijzondere “andere kant” van onze sport.

 

Het is 20 juli en Fleur heeft haar laatste dag van school erop zitten. Ze heeft eindelijk zomervakantie. De tijd om te relaxen duurt nog iets langer, want de Suydersee Triatlon staat nog op het programma. In de avond zoeken we alle spullen bij elkaar, zoeken we de racekleding uit en lakken we onze nagels (zoals gebruikelijk). Op zaterdagmorgen laden we de bus weer vol om daarna af te reizen naar het zonovergoten Urk. Vandaag gaat Carla Vermunt mee. Carla is een oud collega en zij is bezig met de opleiding fotografie. Zij gaat vandaag een fotoreportage van ons maken.

Als we alles compleet hebben gaan we op pad. Om half negen komen we aan op de haven van Urk. Daar treffen we team Charo en Djavi. Ook zij doen vandaag weer mee op Urk. Even later treffen we ook Dirk de Wit, die ook racet vanuit Team Dare2Tri. We zeggen iedereen even gedag en laden dan de spullen uit. Fleur in de racekar, kano op de fiets en op naar het inschrijfbureau. Hier halen we onze spullen op en plakken dan alles stickers op de goede plek. We zijn er klaar voor. Samen met Dirk en Hans lopen we naar  het strand waar de wisselzone is.

Het is een wandeling van 15 min dus kunnen we mooi even bij kletsen. Eenmaal aangekomen sluiten we aan in de file om de wisselzone in te kunnen. Er is weer een mooi plekje voor ons gereserveerd bij de uitgang van de wissel. Fleur in ik zetten alles klaar om straks snel te kunnen wisselen. Zodra dit klaar is pakken we de kano, wetsuit en reddingsvest en gaan we richting strand. Net als we weglopen horen we een enorme klap achter ons. Ik schrik me rot en denk, kak dat is een band van ons. Ik draai me om en zie dat het de fiets van een ander is. Gelukkig krijg diegene snel hulp en word er een nieuwe binnenband in gezet.

Als we op de start plek zijn blazen we de kano op en trek ik mijn wetsuit aan. Fleur gaat in de kano en dan kunnen we weer los. We lopen langzaam naar de start door het water. De 1/8 serie word weggeschoten als wij aankomen bij de start. Wij starten vier minuten later, zodat we niet in de wasmachine zitten. Cisca en ik liggen samen bij de boeien als we een paar minuten later ook mogen starten. Ik vertrek lekker vlot en voor ik het weet haal ik de eersten alweer in. Als ik de haven in zwem zie ik een grote groep zwemmers voor me. Ik besluit ze buiten langs in te halen. Na 10 minuten kom ik bij de trap aan. De vrijwilligers houden de kano vast langs de kant, zodat ik eruit kan klimmen. Daarna til ik Fleur uit de kano. Het reddingsvest gaat uit en dan slinger ik Fleur op mijn rug.

Samen rennen we naar de wisselzone om de fiets te pakken. We wisselen lekker vlot en dit keer trek ik mijn kindbandje (gelukkig) niet stuk. Eenmaal op de fiets hebben we de smaak al snel te pakken. Er staat niet heel veel wind en we kunnen in een lekker tempo door trappen. Onderweg kunnen we mooi wat tuininspiratie opdoen. Fleur vond vooral de polyester schapenkudde leuk voor in onze tuin. Halverwege moeten we echter even kort stoppen, want Fleur heeft een schelp in haar schoen en dat irriteert haar . Na 46 minuten komen we weer aan bij de wisselzone. We wisselen snel naar de racekar, nemen een slok drinken en dan gaan we weer verder.  We rennen de haven uit richting de boulevard. Daarna rennen we de dijk op en daar begint de strijd. Het is heel zwaar om met de racekar over het gras te rennen. Op een gegeven moment moeten we de dijk op met de racekar. Hier glijd ik uit. Ik houd de racekar goed vast en op mijn kont ga ik de dijk af. Ik herpak me snel zie dat er nog veel meer gras aan komt. Na het gras komen we aan bij het bos en ook daar kost het veel moeite. Het is er erg warm en de stukken los zand kosten veel energie. Ik probeer mijn tempo vast te houden en gelukkig komen we halverwege de route op asfalt. Hier pak ik wat drinken en kan weer even op energie komen. De laatste kilometer is in zicht en dus ook het gras. We lopen weer over het gras langs de onderkant van de dijk. Als we daar ook nog even omhoog moeten besluit ik te wandelen. De benen waren bijna leeg. Eenmaal boven wandel ik een paar stappen en zet dan de eindspint in. Het doel was om te finishen onder de 1:30:00, maar dat ging vandaag niet lukken. Na 29 minuten ren ik over de finish en ben ik blij dat het erop zit. Ik finish in een tijd van 1:33:03.

Bij de finish kom ik even op adem en ondertussen komen Irma en de jongens ook naar ons toe. Zij hebben tijdens de race lekker op het strand gezeten.

Als we weer een beetje boven jan zijn lopen we terug naar de wisselzone. Onderweg stoppen we nog even voor een ijsje, want dit hadden we wel verdient. Als we alle spullen weer hebben is het tijd terug te lopen naar de bus. We laden alles weer in, nemen afscheid van iedereen en gaan dan lekker naar huis.

Het was een super mooie en warme dag op Urk. Iedereen bedankt voor een mooie dag en alle hulp en aanmoedigingen. De foto’s van Carla krijgen jullie binnenkort te zien.
Voor nu hebben wij vakantie en in september is de volgende race.  Dan doen ik samen met mama mee aan de Pieperswim. Binnenkort zal er op trikipedia.nl meer info verschijnen over dit mooie evenement.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.