RIP Dick van Doorn – WTJ 873

 

Gisteren bereikte ons het droevig nieuws dat Dick van Doorn – Dikkie Dick voor intimi – woensdag totaal onverwacht is overleden.
Dick finishte bijna 20 keer in zijn Holland Triathlon en deed Ironmans en Challenges over de hele wereld. Ook op Curacao, zijn tweede thuis, was hij een graag geziene deelnemer. Alleraardigste man, die een paar jaar geleden zijn grote liefde Patricia (office-manager Holland Triathlon) moest afstaan. Een hard gelag voor familie en vrienden, die wij hierbij veel sterkte wensen.

RIP Dickie Dik.

Als eerbetoon aan Dick halen we een Almere-herinnering van Wim naar boven zoals hij die schreef in 2013. Het betreft de finish van onder andere Dick in de wedstrijd van dat jaar. Dit is herinnering 248 van de in totaal 250 (uit 25 speakerjaren Almere).

Almere-herinnering (248a): Het laatste uur wordt het almaar gekker. De 26e finish van Chris Buijtenhuijs is een gelukzalig moment. En gelukkig, ook Marcel Spoelder is er. Weer opluchting. Vijf lekke banden is geen kattenpis. Josef Derks zum einundzwansigsten mal. Wunderbar!
En dan aan het staartje van de Challenge komen de snotterbellen, de opgekropte keeltjes en tranen alsnog. Jan Cees Visser, vorig jaar kort voor Almere een hartstilstand nota bene en nu – alsof het de normaalste zaak van de wereld is – finishen met zijn al even fantastische kinderen. De tribune siddert mee. Niet veel later Dick van Doorn, die de medaille door zijn vrouw Patricia krijgt omgehangen. Patries, jarenlang ons aller steun en toeverlaat op de Race-office, kreeg onlangs erg slecht bericht van de doktoren. Ze houdt zich sterk aan de finish, samen lopen ze weg richting schouwburg. Het is hun momentje. Elk woord uit mijn micro is daarbij te veel. Ik kijk Rens aan en die is al gebroken, rond mij heen is het tranendal alom aanwezig. En ik denk: ja Broekie, ook dit is 25 jaar Almere.
Roely en Patricia, zij maakten het verschil.
Waarom het is weet ik niet, maar ik heb bij veel mensen waar ik mee te maken heb gehad in mijn leven liedjes in mijn hoofd. Het onderstaande had/heb ik bij jullie. Vraag me niet waarom, het is zo.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.