Nederlands mixed relay team op plaats 15 EK mixed relay Glasgow.

Frankrijk was, zoals voorspelt, oppermachtig tijdens het EK mixed relay team en winnen de Europese titel. Zwitserland behaalt het zilver door de uiterst bijzondere prestatie van  Nicola Spirig, brons voor een fantastich Belgisch team.

De inhaalrace van Nicola Spirig liet bij velen de wenkbrauwen hoog fronsen; een advocate, moeder van twee kinderen, maar wat een atlete. Als zesde startte ze , maar nam het heft in handen als  derde atlete en bracht Zwitserland aan de leiding.

Het Nederlandse team  met Quinty Schoens, Marco Akershoek, Jony  Heerink en Jorik van Egdom behaald een 15e plaats.

De eerste reacties uit het Nederlandse kamp; 

Quinty Schoens baalt,

Marco Akershoek:

Quinty kwam in 2-na laatste positie aan. Gelukkig met een gaatje naar Varga, de snelste zwemmer van het veld. Kon samen met hem het water uitkomen, maar moest tot 4x toe helm klipje dicht klippen waardoor ik kostbare tijd verloor. Alles gegeven om het kleine gaatje wat er was te dichten , maar lukte net niet. Uiteindelijk kwam ook de nummer laatste er nog over en begon ik na een redelijke wissel als 1 na laatste met lopen. Door de pijn heen verloor ik niet mega veel op Varga en Ierland. Wel zuur dat ik net niet aan kon pikken, maar alles gegeven en een mooie ervaring rijker.
Jony Heerink:
Tevreden over mijn race. Gedaan wat ik kon en de Ierse in kunnen halen. Wel lastig natuurlijk omdat de verschillen groot zijn en ik geen richtpunt meer had.
Jorik van Egdom:
ondanks lastige positie toch alles gegeven en nog iemand ingehaald. Behoorlijk hard gefietst en alles gegeven, met lopen had het nog wat harder gekund maar was niet echt nodig. Goede tempo training

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.