Pieperswim Emmeloord 7 september a.s.

Wytse Wierda (Team Fleur) is mede-initiatiefnemer van een nieuwe zwemtocht door de grachten van Emmeloord op 7 september.

Het was ruim een jaar geleden dat ik werd benaderd door de voorzitter van de triathlon Noordoostpolder met vraag of ik eens samen met samen door de Leeuwengracht in Emmeloord wilde zwemmen. We hebben namelijk een hele mooie stadsgracht waar we heel weinig mee doen. Het is idee  was om een ronde van 3,8 km te zwemmen met als doel kijken of het mogelijk is om door de stadsgracht te zwemmen. Zo gezegd zo gedaan. Samen hebben we de ronde gezwommen en we kwamen beiden tot de conclusie dat je door de stadsgracht prima kan zwemmen, mist deze gemaaid is.

Na een avondje brainstormen besloten we om een cityswim op te gaan zetten. Er kwam een oproep in de krant en al snel hadden we drie andere sportfanaten gevonden die wel mee wilden helpen in de organisatie. We waren eindelijk compleet als bestuur (Kerst Beuckens, Wytse Wierda. Wendy Roowaan, Veronique de Jong, Alie Snoek)

In januari zijn we bij elkaar gekomen en hebben we onze plannen concreet gemaakt. De pieperswim was geboren. We besloten om niet de hele ronde te zwemmen, maar de halve ronde. We keken ook verder naar data en mogelijkheden voor samenwerking. Nu hebben wel elk jaar in september het jaarlijkse pieperfestival. Een mooi evenement dat elke jaar een hoop mensen trekt. Op de zaterdag is er altijd de Fish Potato Run, dus die dag was bezet. We besloten, samen met het Pieperfestival, om onze tocht op de vrijdag te houden. Als extra uitdaging besloten we om het in de avond te houden.  Nu hadden we alleen nog een goed doel nodig om geld voor in te zamelen. Deze keuze ging vrij snel als Team Fleur in het bestuur zit. Het goede doel werd Fonds Gehandicaptensport.

En zo was er de Pieperswim die plaats zal vinden op vrijdagavond 7 september 2018. Het word een unieke zwemtocht van 2 kilometer door het centrum van Emmeloord waarbij er geld word opgehaald voor Fonds Gehandicaptensport. De deelnemers zullen vertrekken in de schemering en de meesten zullen finishen in het donker.

Alle deelnemers krijgen twee grote glowsticks die ze aan hun zwemkleding vast maken, zodat zij goed zichtbaar zijn. Deelname kost €17,50 waarvan € 2,50 naar het goede doel gaat. Je mag natuurlijk altijd meer geld ophalen.

Voor degenen die nog niet helemaal overtuigd zijn is hier een boodschap van de beste paralympische triatleet van de wereld, Jetze Plat.

Voor meer info en opgeven kun je naar www.pieperfestival.nl/pieperswim

Hopelijk zie ik je 7 september bij de start van de allereerste Pieperswim in Emmeloord.

 

Sportieve groet, Wytse Wierda

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.