Kalender 2019 vult zich: Long Course Weekend Beesel; EK Weert en EK Almere

Limburgse Beesel maakt zich op voor eerste Long Course Weekend

Van 17 tot en met 19 mei 2019 vindt Long Course Weekend Holland – Beesel plaats. Het sportevenement laat deelnemers gedurende drie dagen kennis maken met een nieuw concept binnen de Nederlandse sportwereld: een zwem, fiets en hardloopevenement verspreid over drie dagen. Per discipline is er de keuze uit verschillende afstanden, waardoor deelnemers zelf hun triatlon kunnen samenstellen. Wanneer er bij iedere discipline de langste afstand wordt afgelegd, wordt er gesproken van een ‘Full Long Course Weekend’.

De Gemeente Beesel, host city, is erg blij met de komst van het sportevenement, zo vertelt wethouder Roelofs. “Long Course Weekend Holland – Beesel is een evenement dat perfect binnen onze gemeente past. Met een gedeelde passie voor, en vooruitstrevende blik op sport kunnen wij samen met de organisatie een prachtige wedstrijd neerzetten.”

Naast een sportevenement voor volwassenen is Long Course Weekend ook een sportevenement voor de allerjongsten. Iedere discipline kent haar eigen kids race, onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën.

Long Course Weekend is ontstaan in Wales en wist zich te onderscheiden door een vernieuwend concept: de drie disciplines (zwemmen, fietsen en hardlopen) van een triathlon te verspreiden over drie dagen. Met 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen is een Full LCW voor veel mensen net te zwaar. Daarom worden er naast de volledige triathlonafstanden per discipline ook kortere afstanden aangeboden. “Iedereen moet kunnen genieten van en deelnemen aan een sportactiviteit, ook al begin je pas net met trainen.” aldus Rob Frambach, racedirecteur van Long Course Weekend Holland – Beesel.

De organisatie meldt dat inschrijven vanaf vandaag mogelijk is op www.lcwholland.com. Ook kunnen geïnteresseerden hier terecht voor meer informatie.

De organisatie is in handen van Extra Leisure, het bedrijf dat onder meer de jaarlijks terugkerende triatlonwestrijd IRONMAN Maastricht – Limburg en wielerwedstrijd Hammer Series organiseert.

 

Dit nieuwe evenement, de Europese kampioenschappen Olympische afstand in Weert en het vandaag ook bekend gemaakte EK lange afstand op de Challenge Almere maken 2019 nu al een meer dan interessant seizoen!

Maar eerst gaan we nog netjes 2018 uitluiden met nog volop hoogtepunten. Twee NK’s, een Challenge en much more.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.