Ryf pakt vierde wereldtitel

ZATERDAG – Voor de vierde keer heeft Daniela Ryf de wereldtitel triathlon op de 70.3 Ironman behaald. De Zwitserse duelleerde vanochtend in Port Elizabeth met de Britse Lucy Charles om goud. Charles had na de twee kilometer zwemmen in Nelson Mandela Bay een voorsprong van anderhalve minuut op Ryf. Die fietste de marge op zeer ontspannen wijze weer weg. Samen namen de favorietes gaandeweg de 90 kilometer fietsen meer voorsprong op de concurrentie. Nadat ze vrijwel gelijktijdig in de tweede wisselzone terecht kwamen, wist ‘Angry Bird’ het betrekkelijk eenvoudig af te maken. Daniela Ryf, 31 jaar, heeft nu vier wereldtitels op de 70.3 Ironman, over zes weken kan er een vierde op de Ironman bij komen. Charles behaalde zilver, het brons ging naar Anne Haug, die haar podiumplaats tijdens de  halve marathon veilig stelde. Een volledig Europees podium, zes van de vrouwen uit de top tien komen uit Europa.

Uitslag WK 70.3 Ironman Port Elizabeth:

1.Daniela Ryf (Zwi) 4.01.12

2.Lucy Charles (Gbr) 4.04.58

3.Anne Haug (Dui) 4.07.21

4.Pamella Oliveira (Bra) 4.13.43

5.Radka Vodickova (Cze) 4.13.49

6.Imogen Simmonds (Zwi) 4.14.39

7.Jeannie Seymour (Rsa) 4.14.56

8.Ellie Salthouse (Aus) 4.15.11

9.Emma Pallant (Gbr) 4.15.52

10.Sarah True (Vst) 4.15.59

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.