WK Triathlon aan de Gold Coast barst los

GOLD COAST – Met een open wedstrijd aquathlon in woensdag aan de Australische Gold Coast het WK triathlon begonnen. De eerste Nederlander, die aantrad was Cor Story. Hij werd tweede bij de M60. Zoals bekend, is aquathlon tegenwoordig opgenomen in het ITU Multi Sports Festival, dus eerder in het Deense Fyn werden de wereldtitels al vergeven.

Vandaag, donderdag, is het WK hier officieel los gebarsten met het WK sprint voor agegroupers. Onder de honderden deelnemers ook vier Nederlanders. We hebben geprobeerd ze vanaf de tribune in hun laatste meters naar de finish vast te leggen. Zij leverden in elk geval het volgende resultaat af:

 

M2529

25.Jordan Janszen 1.04.09

F2529

66.Chantal van Gent 1.34.06

M3034

30.Onno van der Groen 1.05.17

M3539

45.Pieter Wijnhoven 1.09.05

 

Van de Belgen haalde Stephane van der Bruggen een bronzen plak bij de M40. De waves leverden vooral veel Australische, Britse en Amerikaanse wereldkampioenen op, maar ook een wereldkampioen uit Tahiti.

 

Wim van den Broek

Wim van den Broek

Helft van Nederlands bekendste speakerduo, houdt van hoogoplopende debatten in de plaatselijke gemeenteraad en één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: