Quinty Schoens 9e tijdens W.K. Gold Coast junioren

Een prachtige prestatie van Quinty Schoens afgelopen nacht tijdens de World Triathlon Grand Final. Als negende kwam de Limburgse over de finish, daarmee haar klasse onderstrepend.

Quinty startte in een veld van 56 juniores voor de 750 meter zwemmen, als 23e kwam ze uit het water. Er ontstond een kopgroep van 10 meiden. Daarachter een achtervolgende groep, waarin Schoens het werk absoluut niet schuwde. Zij zette zich meermalen op kop van de achtervolgende groep en bracht die groep op slechts 19 seconden na de koploopsters in  T2.

Het looponderdeel bracht de Nederlandse kampioene verder na voren, na de eerste ronde op een 11e positie, aan de finish plaats nummer 9 in het sterk bezette veld.

De titel ging naar de Mexiaanse Cecilia Sayuri Ramirez Alvarez, voor de beide Brtise junioren Erin Wallace en Kate Waugh.

Later meer

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.