Andre Kwakernaat (Team4Talent) blogt dagelijks vanuit Barcelona (1)

13 april begon voor de team4talent atleten het seizoen. Evert Scheltinga startte in Zuid-Afrika en Pleuni Hooijman, Mark Oude Bennink en Milan Brons in Rome.

 

 

We zijn nu op 4 oktober aangeland en bereiden Pleuni Hooijman  en Evert Scheltinga zich voor op de laatste wedstrijd van het seizoen. Terwijl ik dit type zit ik aan een mooi zwembad, de zon schijnt en het is 24 graden.

 

 

Wij hebben dit keer voor een ‘chill’ hotel in Alella gekozen weg van de drukte van de IRONMAN Barcelona. Vreemd eigenlijk dat het IM Barcelona heet, terwijl we op bijna een uur rijden van Barcelona zitten, maar ja dat mag de pret niet drukken. Vanmorgen om 5 uur vertrokken en rond het middag uur waren we hier. Fietsen uit de mooie en handige koffers van SCICON gehaald.  In elkaar zetten is dan nog een koud kunstje. Heel wat anders dan 2 jaar geleden, toen je de hele fiets weer kon opbouwen na een vliegreis. Het is nu de derde keer dat ik hier bij de IM Barcelona ben en het voelt gelijk weer goed.

 

Vanmiddag met Evert mee geweest om het nieuwe gedeelte van het parcours te verkennen en natuurlijk het nieuwe pak plus tubes van Bioracer aan gedaan. Weer veel Bioracer innovatie in de nieuwe pakken, waarover wij dan na de wedstrijd feedback geven om zo de ontwikkeling naar nieuwe commerciële wedstrijdpakken te bevorderen. Terug in het hotel Pleuni opgehaald en met onze bus naar het strand gereden om in de nieuwe pakken te zwemmen en aan te doen te oefenen.

Het zal er om hangen of het met of zonder wetsuit is. Zonder wetsuit gaat de speedsuit aan over het race pak en wordt het bovenste gedeelte van het pak niet aangetrokken maar verborgen onder het speedsuit. Als je dan uit het water komt en alles nat is, moet je wel weten hoe je dat dan snel aan krijgt. De sfeer is goed en de focus is aanwezig.

Morgen inschrijven, parcours verkennen, uitrusten en focussen! Tot morgen

André Kwakernaat

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.