Andre Kwakernaat (Team4Talent) blogt dagelijks vanuit Barcelona (2)

 

Dag 2. Vanmorgen voor het ontbijt hebben Pleuni en Evert nog een stukje hard gelopen. Ik zat toen al aan het ontbijt want ik moest nog wat telefoon gesprekken doen ivm mijn werk. Voor de atleten was het deze ochtend en middag rusten. Thomas Broekman en ikzelf zijn de pers accreditatie gaan ophalen en gelukkig kregen we een parkeerkaart voor onze bus erbij. Goed nieuws, Zondag mag ik hier mee op de motor tijdens het fietsen. Super gaaf altijd met de atleten mee want A;  je hebt meer kansen om mooie foto’s te maken en B;  je zit middenin de race en C; live opnames van het fietsen voor de liefhebbers.

 

 

Bij terugkomst met z’n vijven geluncht en weer uitgerust en rond 16.30 naar Calella gereden voor een korte zwemronde in de zee. Ik denk dat het zondag met wetsuits wordt, want het water is 20 graden. Om 18.00 uur was de pro briefing. Er doen hier 3.400 atleten mee, waarvan bijna 100 professionele atleten.

 

 

 

Wel wat andere getallen dan Maastricht. De briefing was snel en strak geregisseerd, dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Er is geen speciale verzorgingspost, waar coaches gels en drinken mogen aangeven, de atleet moet dus alles zelf regelen gedurende de race. Ook altijd mooi foto-moment het bord met startnummers, namen en handtekeningen van de atleten. Evert heeft nummer 14, mooi Nederlands nummer hier in Barcelona en Pleuni heeft nummer 95.

 

 

De altijd opgewekte Yvonne van Vlerken en haar man Per doen hier ook mee en nog even kort gesproken en op de foto gezet. Op terugweg naar het hotel het gehele fiets parcours gereden met de teambus (bijna alles langs de zee) zodat Pleuni en Evert weten waar ze moeten fietsen, inclusief het vreemde stuk weg landinwaarts.

 

 

Er was gisteren nog wel wat te doen over het witte pak van Pleuni. Vandaag heb ik enkele detail opnames gemaakt van het pak, wat ze zondag aan doet. Een pracht stuk innovatie van Bioracer met verschillende stoffen. De dag zit er nu weer op, morgen ‘Bike incheck’ en korte interviews met Pleuni en Evert. Dus als jullie nog vragen hebben…

tot morgen.

André Kwakernaat

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.