Nederlands team staat er goed op tijdens ‘Parade of Nations’


WOENSDAG – Bij de Parade of Nations viel Nederland altijd beetje uit de toon. Dat moest anders vond Sione Jongstra bij haar derde deelname aan het WK Ironman. Ze regelde bij haar vorige werkgever, de NTB, mooie oranje shirts voor de hele groep. Hoewel het net als vorig jaar geen droge parade was en de Ironkids zelfs werden afgelast, was de opkomst van de haast voltallige Nederlandse ploeg een goede en feestelijke. Oranje is en blijft een opvallende kleur.

Onze Lars stond samen met paratriathloncoach Bas de Bruin langs de kant en filmde op zijn bekende wijze de parade. Aan het WK Ironman doen zaterdag triatleten uit 82 landen mee.

 

Voor de dertig Nederlanders (en 2500 andere deelnemers) is het circus nu echt begonnen. Het triathlondorp is open, de veertigste Ironman nadert. Zaterdagochtend 6.35 uur Hawaiiaanse (19.35 uur Nederlandse tijd) gaat het spektakel onder hopelijk goede weersomstandigheden van start.

 

 

Na gedane arbeid is het goed eten. Onze verslaggever weet inmiddels ook het verschil tussen een 20 en 10 inch pizza.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.