NTB wijst acht NK’s aan; Maastricht levert NK lange afstand in bij Almere

DONDERDAG – De Nederlandse kampioenschappen zijn toegewezen. We schreven eerder al dat Klazienaveen volgend jaar het NK halve triathlon mag organiseren, nu zijn ook de andere NK’s bekend. Veenendaal gaat opnieuw voor het NK Olympische afstand en het NK lange afstand keert terug in Almere. Klinkt logisch als immers Maastricht volgend jaar niet doorgaat als Ironman.

De organisatie Start2Finish/Challenge Almere heeft zelfs drie NK’s in handen gekregen. Op 18 mei staat het NK run-bike-run lange afstand op het programma, op 14 september is de Challenge Almere-Amsterdam niet alleen strijdtoneel van het Europees kampioenschap ook de nationale titels worden er vergeven. Nieuw voor de professioneel opgezette organisatie is het NK crosstriathlon. Dat gaat een week eerder op 8 september plaats vinden pop een nieuw aan te leggen ATB-parcours rondom De Kemphaan en Braambergen. Ook dit NK is een logische keuze, immers een jaar later is het WK Multisports Festival ook in Almere en daar is crosstriathlon een onderdeel van. Om alvast in de sfeer te komen een plaatje van stadslandgoed De Kemphaan.

DCIM100MEDIADJI_0053.JPG

Het NK wintertriathlon is op 23 maart opnieuw in Enschede, het NK crossduathlon wederom in Austerlitz en wel op 13 april. Ook de masters trekken naar dezelfde wedstrijd en wel op 29 juni in Zeewolde. Tenslotte is het NK run-bike-run over de middenafstand voor het vierde jaar op rij in Spijkenisse. De wedstrijd is volgend jaar op 13 oktober. Alleen het NK duathlon sprint en NK triathlon sprint staan nog open. Dit jaar waren Hoogerheide en 010 Rotterdam de gastorganisaties. Voor het sprint NK is 024 Nijmegen in de race.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.