Patrick Dekkers, verrassing in selectie; Argentijns avontuur Barbara abrupt klaar; NK’s – WTJ 946

DONDERDAG – Patrick Dekkers is dé grote verrassing in de vandaag door Armand van der Smissen bekend gemaakte selectie voor de ETU Multisports Europese kampioenschappen Festival op Ibiza. Dekkers was jarenlang een getalenteerd mountainbiker, hij wordt getraind door voormalig Olympisch kampioen Bart Brentjens. De sportman uit Nuenen komt samen met nationaal kampioen Daan Schouten uit bij de elites. ,,Hij wilde meedoen aan de Posbank-duathlon, maar die bleek vol. Op ons verzoek heeft Patrick mee gedaan in een Duitse crossduathlon waarin hij tweede werd. Het is moeilijk te zeggen wat hij op het EK kan laten zien. Aan wedstrijdervaring geen gebrek.’’ Bij de elite-vrouwen verdedigt Sanne Broeksma haar titel.

Dubbel voor Victor

 


Junior Victor Goené doet een dubbelprogramma in de triathlonweek op het Spaanse eiland. Zowel voor de crossduathlon als –triathlon is hij geselecteerd. Nationaal crosstriathlonkampioen Joep Staps maakt zich op voor het EK in deze discipline. Hij won ook in Kijkduin.. Vijf junioren doen mee aan het EK crosstriathlon: Ruben Slot, Hugo Jan Bosscher, Quirijn Waaijenberg en de broers Lucas en Victor Goené.

Troeven

 

 

Na de crosswedstrijden gaat het Multisports Festival op de weg verder. Marlou Bijlsma (4e in Spijkenisse) en Yennick Wolthuizen (2e) zijn de Nederlandse troeven bij de elite.

 

 

In de beloftecategorie is Sophie van der Most groot favoriete voor de Europese titel. In Spijkenisse was de Limburgse souverein.

 

 

Vier sterke mannen doen mee, toevallig allen uit dezelfde Visma/TriCan-formatie: Wesley Mols, Thomas Cremers, Niels te Pas en Thijs Wiggers. De nationale juniorenkampioenen Marije Hijman en Joey van ‘t Verlaat zijn eveneens geselecteerd, zij krijgen steun van Maaike Telkamp en Olaf Jan Bosscher. Laatstgenoemde is onze enige vertegenwoordiger op het EK aquathlon, in ons land nog altijd een ondergeschoven kindje.

Zapp en de NK’s

 

In Zappsport zaterdag dus de Battle met de Driemondse kinderen en Edo van der Meer en Iris Dijkstra. En de NK’s zijn bekend geworden vandaag. Te beginnen dus op 18 mei met het NK RBR lang in Almere-Duin, op 29 juni het NK masters Zeewolde, op 14 juli het NK halve afstand Klazienaveen, op 24 augustus NK OD Veenendaal, 8 september NK crosstriathlon Almere, op 14 september NK lange afstand Almere en tenslotte op 13 oktober NK RBR Spijkenisse. De sprint-NK’s duathlon en triathlon zijn nog vacant.

Barbara komt niet meer aan aflossing toe

 

In Buenos Aires gaan de Jeugd Olympische Spelen vrolijk verder. Op de medaillespiegel heeft Nederland inmiddels drie bronzen plakken. Vandaag was het laatste onderdeel van de triathlon, de Mixed Relay. Geen landenwedstrijd, maar de jonge triatleten verdeeld over de continenten. De winst ging naar team Europa I met daarin de Deense Sif Bendix Madsen, de Italiaan Alessio Crociani, de Zwitserse Anja Weber en de Portugees Alexandre Montez. Oceanië met Olympisch kampioen Dylan McCullough haalde zilver, het brons ging naar Europa III. De Belgische Hanne Peeters zat in Europa IV toevallig ook vierde gefinisht. Haar landgenoot Rik Malcorps kwam uit voor Europa VI en die werden vijfde. Helaas kwam Barbara de Koning niet meer in actie. Ze was als derde opgesteld in het sterke Europa II team met Eva Daniels als eerste starter. Met de Luxemburgse ging het goed. Zij loste af met de Zweedse Andreas Carlsson, die echter met zijn fiets ten val kwam. De tweede aflossing kwam er niet meer. Zo kwam Barbara’s avontuur in Argentinië abrupt tot een eind. Jammer natuurlijk, maar ze kan terugzien op een mooie race waarin ze zesde werd.

Goed gedaan Beau, we zien je in Holten!

 


Een laatste actueel nieuwtje: part-time triatleet Beau van Erven Dorens kreeg vanavond de zilveren Televisier-ster als beste presentator. Zeer verdiend. Hij dankt de prijs aan het programma Beau Five Days Inside. Trikipedia en triathlon Holten feliciteren Beau van harte met de ring.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.