Zappsport Battle aanstaande zaterdag met triathlon, Edo en Iris

DONDERDAG – Van de dertig Nederlandse Hawaii-gangers komt er in elk geval eentje zaterdag in beeld op de landelijke televisie. Edo van der Meer is namelijk te zien in een uitzending van Zappsport Battle. Enkele maanden terug waren de opnames voor dit vaste onderdeel in het populaire kindersportprogramma van de NPO. Ron Boszhard en Britt Dekker zijn de teamcaptains van een jongens en meisjeteam dat het steeds in een andere tak van sport tegen elkaar opneemt. Triathlon is zaterdag in de uitzending aan de beurt. In de aanloop naar de jongens-meiden confrontatie worden de deelnemers begeleid, getraind en gestimuleerd door twee ervaren coaches. In het geval van triathlon is dat Edo van der Meer bij de jongens en Iris Dijkstra bij de meisjes. Edo zou eventueel nog even kunnen kijken. In Kona is het dan negen uur vrijdagavond.

Het triathlonwedstrijdje is opgenomen op recreatiegebied Gaasperplas in Amsterdam Zuid-Oost. Kinderen van de Jan Woudsmaschool uit Driemond spelen de hoofdrol, zij gaan de Battle aan. De Zappredactie verklapt nog niets, maar laat weten heel tevreden te zijn over de mooie locatie, de vette drone-beelden en de mooie uitputtingsslag, die de jongens en meisjes leverden. Kijken dus zaterdag om 8.55 uur op NPO3/Zapp.

Natuurlijk is ook de Ironman Hawaii live te volgen. Via de livestream van Ironman.com maar ook het Duitse ZDF is er weer bij. De live-uitzending op deze zender begint zaterdagavond om 18.30 uur en loopt door tot 3.45 uur in de nacht. Het Duitse commentaar is van Martin Schneider en oud-wereldkampioen Daniel Unger. In Amerika liggen de rechten bij NBC en voor wie het kan ontvangen heeft ook Red Bull tv een live coverage van het 40e wereldkampioenschap Ironman.

Wim van den Broek

Wim van den Broek

Helft van Nederlands bekendste speakerduo, houdt van hoogoplopende debatten in de plaatselijke gemeenteraad en één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: