Een echte Iron-baby geboren in huize Schipper; UnderPants Run Den Helder; Tri Hoogeveen – WTJ 948

VRIJDAG – Eigenlijk hadden we geen plannen meer voor nog een WTJ aan de vooravond van de Moeder Aller Triathlons. Maar ja, de wereld staat niet stil en de sport ook niet. Zelfs moeder natuur blijft doorgaan. Met lange zomers scheppen of met moeders, die baby’s baren. Zoals Thalita Schipper, de vrouw van Geert. 11.719 kilometer liggen er tussen Spanbroek en Kona. En natuurlijk wisten Geert en Thalita dat het moment daar was. Dat moment kwam vandaag, vrijdag 12 oktober exact 1 dag voor de Ironman Hawaii. Geert daar, de laatste puntjes op de i zettend en Thalita hier, in bijzijn van familie. En toen kwam daar Esmee, de Ironbaby. Het gaf mij een déjà-vu met Sydney 2000, maar dat terzijde. Ik moest ook denken aan de herinnering, die we deze week bij Peter Vocking nog optekenden. Almere 1997, Peter na het zwemonderdeel linea recta spullen gepakt en naar huis. Nog tijdens de race werd zijn zoon geboren.

Felicitaties aan Geert en Thalita met de kleine Esmee!

Trikipedia wenst de familie Schipper ontzettend veel geluk toe met kleine Esmee. En Geert? Ja, die vliegt over het water en de lavavelden morgen. Dat kan niet missen. Hij doet er 8,5 uur over om vervolgens het eerste het beste vliegtuig te pakken om de jongste spruit in de armen te sluiten. Wat een verhaal hè. Natuurlijk hebben we bij de felicitaties even gevraagd of Geert en Thalita het leuk vinden als we een fotootje van hun prachtdochter bij het verhaal plaatsen. Geert antwoordde meteen: graag zelfs! En we hebben natuurlijk goede vriend Paul Kaye alvast een en ander ingefluisterd.

 

Iets noordelijker dan Spanbroek ligt Den Helder. Op de Noordkop was Sebastiaan Horn op het lumineuze idee gekomen om de exotische sfeer van Hawaii deze week zo veel mogelijk na te bootsen. Vanavond, op deze zwoele vrijdagavond, was de UnderPantsRunGoesHolland aan de beurt. Spontaan ideetje uit z’n koker, maar zie: tien deelnemers (waren er bij de eerste Hawaii in 1978 niet veel meer hoor) en zelfs een tv-ploeg erbij. 2,4 mijl over de dijk en terug. Heerlijk sfeertje en Sebastiaans fantasie sloeg al op hol: volgend jaar bigger, bolder, better. Hawaiiaanse dansers, geroosterd varken, de hele Luau. Dat is Hawaiiaans voor een complete party. Ja, als je dan toch lekker bezig bent Sebastiaan, waarom dan niet op dezelfde zaterdag een Ironman?

Sander en Mireille winnen triathlon Hoogeveen. Triathlon? Ja triathlon!

Trouwens deze vrijdag de twaalfde was toch wel een bijzondere dag, want wie dacht dat alle triathlons achter de rug waren heeft het mis. Sportief Hoogeveen opende vanmiddag zwembad Bertinckspark voor een heuse mini-triathlon. De noordelijke herfstvakanties werden goed besteed want 37 triatleten en negen teams plakten dit toetje nog aan het seizoen vast. En waarom niet. Lange niet elke wedstrijd is afgelopen seizoen bij 26 graden Celsius gehouden (veel wedstrijden wel trouwens). De recreatief bedoelde race kende wel een uitslag. Sander Kikkert was snelste bij de mannen. Zwemmen ging niet super, daar kwam hij pas als achtste uit het bad, maar fietsen en lopen ging Sander het beste van alle triatleten af. De tweede plaats ging naar Rik Wegman, die wel het snelste zwom. Derde eindigde Paul Schuiling. Bij de vrouwen had Mireille Beeukers de knop al omgezet. Haar plan om volgend jaar als eerste vrouw de Triple Dutch de volbrengen lijkt in duigen te vallen, maar in Hoogeveen pepte ze zichzelf op met de overwinning als resultaat. Het scheelde weinig of Ingrid Kollen was haar op de streep nog gepasseerd in de onverwachts spannende vrouwenwedstrijd. Ingrid slaagde er immers wel in van de zesde naar de tweede positie te lopen. Carolien Wemmenhove eindgide derde. Tussen de drie podiumwinnaars zat maar vijf seconden verschil. Beste trio-team was SWO De Wolden Hoogerveen 1. Hun eindtijd was de tweede overall van de dag. Alleen Sander Kikkert ging op eigen kracht nog sneller.

P.S.: ja er worden meer triathlonbabies geboren, daarin pretenderen we niet compleet te zijn. Stel je voor zeg. Hetzelfde geldt voor verjaardagen en bruiloften. Esmee Schipper is een baby met een verhaal, dat moge duidelijk zijn. Een mooi liefdesverhaal hangt ook aan Marco en Barbera Hoogenraad, die op ‘Hawaii-dag’ 25 jaar getrouwd zijn. Marco heeft ons enorm geholpen bij het tot stand komen van de website, maar dat is niet de reden dat we tegen dit prachtig stel zeggen: van harte gefeliciteerd!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.