Triathlon Nations Cup in 2019: Bonn – Oud Gastel – Aarschot

MAANDAG – Een Ironman volbrengen kan op verschillende manieren. De meest ultieme manier is meedoen op Hawaii, maar je kunt ook op drie verschillende momenten een 1/3e triathlon afleggen.

In België, Duitsland en Nederland is deze afstand zeldzaam. Drie organisaties hebben elkaar zaterdag 13 oktober – de dag van 40 jaar Hawaii – gevonden en introduceren volgend jaar de eerste

Triathlon Nations Cup

Op zondag 9 juni, op zaterdag 22 juni en op zondag 14 juli bieden drie organisaties triatleten startgelegenheid op de 1/3e afstand. Los van het dagklassement, wordt aan het eind van deze drie wedstrijden een eindklassement op basis van de totaaltijd opgemaakt. Zouden we het circuit dit jaar al hebben gehouden, rolden daar totaaltijden uit van 8.17 bij de mannen en 9.21 uur bij de vrouwen. Realistische Ironman-tijden dus. Uiteraard hangt aan het eindklassement een prijzenschema vast. Triatleten, die aan alle drie de wedstrijden meedoen, ontvangen een bijzondere souvenir.

De wedstrijden zijn:

9 juni: SWB Energie und Wasser Bonn Triathlon (D)

22 juni: Verwer & Janssen Triathlon Oud Gastel (NL)

14 juli: Hageland Power Triathlon Aarschot (B)

 

Een mooi, compact circuit dat zich binnen vijf weken afspeelt. Dit bijzondere weekend zijn de eerste werkafspraken gemaakt. Binnenkort lanceren we de nieuwe website met logo en de inschrijfmogelijkheden. Eind november/begin december opent de inschrijving. Natuurlijk is specifieke info van de drie wedstrijden al op de eigen websites te vinden.

www.bonn-triathlon.de

www.tveerke.nl

www.aatt.be

Tot zover de eerste informatievoorziening. Nu al vragen?

orga@bonn-triathlon.de

Info@tveerke.nl

wedstrijd@aatt.be

 

 

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.